Nenechte si ujít: Google požádal o výjimku umožňující spolupráci s Huawei

31
Nenechte si ujít: Google požádal o výjimku umožňující spolupráci s Huawei
Fotografie: Huawei
  • Google oficiálně požádal o udělení výjimky
  • Podobně o výjimku požádal Microsoft, kterému byla udělena
  • Udělení výjimky o spolupráci by bylo výhodné jak pro Huawei, tak pro Google

Podle informací inside-digital.de Google oficiálně požádal americkou vládu o udělení výjimky umožňující spolupráci s Huawei, který byl v minulém roce zapsán na tak zvaný Seznam subjektů (Entity List), se kterými nesměly americké společnosti obchodovat.

Google se tak rozhodl postupovat obdobně jako Microsoft, který si o výjimku rovněž zažádal a nakonec mu byla udělena. Jak dlouho potrvá proces rozhodování v případě Googlu a jestli bude internetovému gigantovi vyhověno, však zatím není jasné.

V současnosti víme, že Huawei usilovně pracuje na vlastní alternativě za Obchod Play i náhradě za Google služby. Možnost dodatečně nahrát do novějších modelů, jako je například Huawei Mate 30 Pro nebo Honor V30 Pro, Google služby, by se však nepochybně odrazila na prodejích. Udělení výjimky o spolupráci by pochopitelně bylo výhodné také pro Google, který by tak rozšířil působnost Obchodu Play i GMS.

Diskuze ke článku
trupqa
uz ted je jasne ze to ta blondata piiifa smete se stolu... a bude jen dobre v tom smyslu, ze to hecne huawei k jeste vetsi aktivite a odpoutanosti od googlu k vlastnim sluzbam. at USA uplne odepisou, tam je neceka nic dobreho.
Mio
A kdepak je ten jejich vlastní operační systém?
Absolut NoFak
Supervelmoc USA neboli zlo tehle planety.
HuaweiBestOf
Chudinka teče jim do bot

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze