Obavy se naplnily, veletrh MWC 2020 se neuskuteční

13
Obavy se naplnily, veletrh MWC 2020 se neuskuteční
  • Obavy ze smrtícího koronavirusu zapříčinily zrušení letošního ročníku veletrhu MWC
  • Očekávaný barcelonský veletrh proběhne až v příštím roce
  • Již dříve svou účast zrušilo několik předních vystavovatelů

Poslední dny jsme byli svědky toho, jak jeden výrobce za druhým ruší účast na barcelonském veletrhu MWC. Důvodem pro tyto kroky byl z Číny se šířící koronavirus, který již stačil infikovat přes 42 tisíc lidí, přičemž mu více než tisíc lidí podlehlo. Obavy o bezpečnost všech zainteresovaných osob vedly organizátory k tomu, že celý veletrh MWC 2020 zrušili. Informace byla potvrzena ve středečních večerních hodinách Johnem Hoffmanem, generálním ředitelem asociace GSMA, která barcelonský veletrh pravidelně pořádá.

Hoffman uvedl, že na prvním místě je především bezpečnost a zdraví účastníků i návštěvníků veletrhu. Současně ubezpečil, že veletrh MWC bude do budoucna svázán se španělskou Barcelonou a již nyní se samozřejmě pozvolna rozbíhají plány na příští rok. Nezbývá než doufat, že rok 2021 bude pro veletrh MWC přívětivější.

Diskuze ke článku
Karel
Ten přeprcanej národ šíří jen samé viry, nic dobrýho od nich nevzejde. Mor, Sars, Mers, ptačí chřipka a teď zase tohle, všechno je od nich. žerou krysy, netopýry, podkany, psy, mršiny a nemejou se.
Blue Sun
A co jsem vám tu před pár dny říkal, co? Ale hlavně že jsem podle vás debil. Hahaha.
Johny
Koronavirus je samozřejmě jen zástupný problém. Ten hlavní problém navíc není jen MWC, ale veletrhů obecně, E3, Ženeva... Firmy nechtějí být tlačeny za velké peníze do jednoho data, kde jsou v přímém srovnání s konkurencí. Tyto veletrhy jsou dobré pro prezentace malých businessů a drobných inovací, pro velké hráče ale mají spíše ztrátový význam a jsou drženy jen z důvodu, že jsou tam i ostatní. To, že letos je MWC zrušeno by tedy asi nebyl ani takový problém. Otázkou spíš je, jestli se příští rok vrátí a v jaké podobě.
Petr, Liberec
Je to škoda, vždy jsem tento veletrh MWC, stejně jako jiné veletrhy sledoval kvůli představení různých novinek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze