Koronavirus zasáhl také Google. Společnost potvrdila případ nakaženého zaměstnance

6
Koronavirus zasáhl také Google. Společnost potvrdila případ nakaženého zaměstnance
  • Nakažený zaměstnanec se vyskytoval v curyšské kanceláři Googlu
  • Zrušena byla událost Google News Initiative Global Summit
  • V ohrožení je také vývojářská konference Google I/O

Zdá se, že koronavirus zasáhl také americkou společnost Google, která má podle informací Business Insider prvního nakaženého zaměstnance. Internetový gigant přitom zaměstnává více než 100 tisíc osob v několika různých zemích po celém světě. Zaměstnanec, u kterého byl potvrzen pozitivní nález koronaviru, se předtím vyskytoval na pobočce v Curychu.

Google poskytl serveru Business Insider rovněž oficiální vyjádření: „V současnosti můžeme potvrdit, že u jednoho zaměstnance z naší curyšské pobočky byl diagnostikován koronavirus. Zaměstnanec se vyskytoval v kanceláři v Curychu po omezenou dobu předtím, než se projevily příznaky. Přijali jsme (a i nadále budeme) přijímat veškerá nezbytná preventivní opatření na základě doporučení příslušných úřadů. Zdraví a bezpečnost jsou pro nás na prvním místě.

Zaměstnanci Googlu mají v současnosti zákaz cestovat do koronavirem zasažených oblastí, jako je například Írán nebo postižené oblasti v Itálii (a pochopitelně také Číně). Na začátku března má být také zakázáno cestovat do Jižní Koreje a Japonska.

Kvůli nákaze, která podle Světové zdravotnické organice, brzy dosáhne pandemických rozměrů, se nebude konat ani událost Google News Initiative Global Summit.

Podle agentury Bloomberg Google rovněž zrušil velký sjezd zaměstnanců z oddělení marketingu a prodejů, který se mělo konat v březnu v Las Vegas. Akce se měly zúčastnit tisíce zaměstnanců z několika kontinentů.

Koronavirus by mohl zasáhnout také každoročně se konající vývojářskou konferenci Google I/O, která se má konat v polovině května.

Diskuze ke článku
GeorgMen
To mají z té své přesledovatelnosti soukromí lidí.
Carda
Mě už se o nudlích i zdá.
Chuong Wiong
u nas fefečerka taky mjela hodne rouška pro všechna lidi, dostatek u nas prijddte mame i mouka pro všechna hodna lidi sazoby velka ... mame achce 2+1 rouška za akčny cena, u nas f bezpečí
Janek
Když začal koronavirus řádit v Číně, našlo se dost mimořádně nadaných komentátorů, kteří vehementně tvrdili , že si za to můžou číňani sami, dokonce proto, že se nemejou. Jakmile začali umírat lidé i v jiných oblastech světa, daleko od hlavního výskytu, často tisíce km vzdálených zemích, bylo jasné, že to mytím nebude. A to je vizitka současného globálního systému, místo pomoci, osočování z politických a jiných důvodů. Tato globální společnost je nemocná a jak to vypadá nehodlá se ani léčit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze