Vybrané čipy od Samsungu jsou nově karbonově neutrální. Co to znamená?

2
Vybrané čipy od Samsungu jsou nově karbonově neutrální. Co to znamená?
Fotografie: Samsung
  • Mezi karbonově neutrálními čipy figuruje také procesor Exynos 2100
  • Hodnotí se karbonová stopa od zpracování surových materiálů až po distribuci finálních produktů

Environmentální smýšlení podle Samsungu neznamená jen odstranění (dle výrobce) přebytečného příslušenství v podobě nabíjecího adaptéru či sluchátek nebo produkci obalového materiálu z recyklovaných surovin, ale také karbonově neutrální výrobu polovodičů. Jihokorejský výrobce se dnes, jak uvádí sammobile.com, pochlubil získáním osvědčení o karbonové neutralitě hned u čtyř čipů, mezi kterými najdeme Exynos 2100, ISOCELL HP1, DTV S6HD820 a TCON S6TST21.

Certifikace značí, že měly uvedené čipy dle globálně uznávané specifikace PAS 2050 velmi malou či přímo nulovou karbonovou stopu. Měření karbonové stopy přitom bere v potaz kompletní proces – od zpracování surových materiálů až po distribuci hotových produktů. Měření hodnotí spotřebu elektřiny, plynu a vody pro výrobu daného produktu.

Diskuze ke článku
Dušan Novotný
Dušan Novotný
Karbonově neutrální? Co tak české Uhlíkově neutrální? Nebo když se nesmysl řekne cizím slovem, tak to vypadá chytře?
Pc Wifi
Pc Wifi
ňák to připomina Vodafone, ktery prohlasoval uz kdysi, ze pouziva co nejvic zelene energie pro sva zarizeni... ale jak neco / nekdo rozpozna esi v tom kablu tece zelena ci nezelena elektrika uz nikde nebylo psano :o))))) Ale jako jakesi gesto to je asi hezke, hlavne ze si daji na web tu zelenou vetvicku / list bo co to je.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze