Voixatch: chytré hodinky z MWC s odnímatelnou lunetou pro handsfree

1
Voixatch: chytré hodinky z MWC s odnímatelnou lunetou pro handsfree
  • Hlasité volání přes hodinky není pohodlné ani komfortní, Voixatch to mění
  • Lunetu je možné snadno odejmout a připevnit na ucho (podobně jako handsfree)
  • Zatím se jedná o prototyp, na trh se dostane až ke konci roku 2018
  • Cena bude kolem 5 tisíc korun

Chytré hodinky Voixatch jsme na MWC 2018 našli v zásadě úplně náhodou. Zastávka na jednom z nejmenších stánků MWC ale stálo za to. Hodinky umožňují odejmout lunetu a připevnit si ji za ucho. Samotná luneta má v sobě mikrofon i reproduktor, takže můžete pohodlně telefonovat, mít volné ruce a soukromí. Právě soukromí bylo hlavním podnětem pro tento model. Ostatně pokud používáte chytré hodinky a voláte přes ně, tak to znáte – váš hovor slyší všichni v okolí, protože i hlas na druhé straně jde z hlasitého reproduktoru.

Prototyp hodinek Voixatch – MWC 2018

Funkci výsuvné lunety jsme si vyzkoušeli (včetně hovoru). Z pocitů musíme říci, že vše fungovalo dobře. Luneta je příjemně lehká a celkově jsou hodinky až nečekaně lehké, i když působí poměrně masivně.

Uvnitř jsme toho zatím moc neviděli, protože se jedná o koncept. Ochuzení bychom ale neměli být o klasické funkce jako budík, kalendář, seznam hovorů či výpis SMS. Komunikace probíhá přes Bluetooth a připojit můžete iOS i Android, tedy aspoň tak to má Voixatch ke konci roku v plánu.

Na závěr ještě cena. Ta by se měla pohybovat kolem 5 tisíc korun. Pokud se vám hodinky líbí, tak si budete muset počkat nejméně do čtvrtého kvartálu tohoto roku. Hodinky jsou stále jako prototyp, proto ještě nemají finální název.