Vivo APEX 2020 je budoucností, kdy se čelní fotoaparát schová pod displej

24
Vivo APEX 2020 je budoucností, kdy se čelní fotoaparát schová pod displej
  • Vivo ukázalo svůj koncept telefonu budoucnosti
  • Zajímavý je například displej končící až na bocích či absence tlačítek
  • Čelní fotoaparát je schován pod displejem a není potřeba výřezů a průstřelů
  • Telefon na těle nemá ani jeden konektor

Letošní zrušený veletrh MWC měl přinést i zajímavý počin od Viva, o kterém informuje gsmarena.com. Nejde o regulérní nový telefon, nýbrž o koncept APEX 2020. Mohli bychom si ho představit jako pohled do budoucnosti podle Vivo. Na konceptu zaujme už 6,45palcový Full HD+ displej , který z čelní strany pokračuje až na celé boky. Jde o důležitý prvek, neboť tlačítka jsou jen na displeji. Hardwarová či kapacitní zcela chybí.

Na celém telefonu pak nenajdete jediný konektor, žádný jack, žádné USB-C. Telefon je tudíž možné nabíjet výhradně bezdrátově. Výrobce se chlubí, že by byla nasazena technologie Super FlashCharge s výkonem 60 W. Za 20 minut byste tak bezdrátově dobili baterii s kapacitou 2 000 mAh.

Přímo do displeje je zabudována čelní kamerka s 16 megapixely a 120° záběrem. Část s kamerkou je zakryta speciálním sklem, které propouští šestkrát více světla než obvykle, což je pro fotoaparát nesmírně důležité. Zajímavé jsou také fotoaparáty na zadní straně. Hlavní snímač má 48 megapixelů a pokročilou gimbal stabilizaci, která by měla zabránit takřka jakýmkoliv otřesům. Dále nebude chybět teleobjektiv s opravdovým optickým zoomem, který zvládne scénu přiblížit 5× až 7,5×.

Ačkoliv vypadá Vivo APEX 2020 velmi zajímavě, téměř jistě se nikdy nedostane do finální fáze. Jde však o ukázku toho, jakým směrem by se telefony mohly v dohledné době ubírat.

Diskuze ke článku
Absolut NoFak
WOW...to vypada sehr gut!
Carda
Tak hlavní je že tam zůstali ty rámečky i přes nudloidní displej a zahnutí a-la Samsung :-D No jo to je už konečná mobil s nudloidním displejem se nemá kam už posunout.
Vit
To je sice pěkné, ale stále se jedná o koncept, kterých tu máme tucty každý rok. Už by to chtělo něco hmatatelného.
Lukáš
2000mah???

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze