Vivo V17 Pro je prvním telefonem na světě s duální pop-up selfie kamerou

2
Vivo V17 Pro je prvním telefonem na světě s duální pop-up selfie kamerou
  • Uvnitř telefonu tiká 11nm Snapdragon 675 doplněný o 8 GB operační paměti
  • Na zadní straně se nachází čtyři fotoaparáty v čele se 48Mpx hlavním snímačem
  • Vyjíždějící modul obsahuje 32Mpx a 2Mpx snímač

Pokud se vám v poslední době populární technologické řešení vyjíždějících selfie kamerek zamlouvá a nevadí vám absence zvýšené odolnosti, pak by vaší pozornosti neměl uniknout nejnovější model od čínské společnosti Vivo. Ta dnes představila první smartphone na světě s duální pop-up selfie kamerkou, který pohotově zaregistroval německý server WinFuture.de. A co takový „dual pop-up“ smartphone vlastně umí?

V prvé řadě se telefon díky vyjíždějícímu modulu fotoaparátu vyhnul nepříjemnému výřezu či „průstřelu“ v displeji, který je typu AMOLED a nabídne slušnou 6,44palcovou uhlopříčku s jemným rozlišením 2 440 × 1 080 pixelů. Vivo V17 Pro nezapomnělo ani na moderní (optickou) čtečkou otisků prstů integrovanou v displeji. Zmíněný vyjíždějící modul v sobě ukrývá 32megapixelový hlavní snímač, kterému dělá společnost 2megapixelový senzor hloubky. Škoda, že se Vivo nenechalo inspirovat u ASUSu ZenFone 6, který má v otočeném modulu fotoaparátu rovněž ultraširokoúhlý objektiv.

Ten najdeme alespoň na zadní straně, kde se nachází rovněž 48megapixelový hlavní fotoaparát, ale bohužel se již nedostalo na teleobjektiv. Zbývající dva snímače mají identické rozlišení dva megapixely. Nač má zařízení dva na první pohled nijak zajímavé dvoumegapixelové snímače zatím není zcela jasné. Jeden z nich je pravděpodobně určen pro „bokeh“ efekt, zatímco druhý by mohl zastat funkci dedikovaného senzoru pro pořizování makro snímků, jako jsme mohli vidět například u Honoru 20 Pro.

Vivo V17 Pro se nemá zač stydět ani po výkonové stránce – uvnitř zařízení najdeme 11nm čipset Snapdragon 675 spolu s 8 GB operační paměti a 128GB úložištěm. Dostatek energie zajistí baterie o kapacitě 4 100 mAh a telefonu nechybí ani nejnovější Bluetooth 5.0 či NFC. Podle dostupných informací výrobce nezapomněl dokonce ani na praktický 3,5mm jack. Zda se zařízení objeví i v Evropě zatím není jasné.

Technické parametry Vivo V17 Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × 9,8 mm, 202 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 6,44" (2 440 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx
ChipsetQualcomm Snapdragon 675,
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ?, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, ?