Velká čistka na Twitteru, budou rušeny neaktivní účty

Velká čistka na Twitteru, budou rušeny neaktivní účty
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Elon Musk varuje, že účty neaktivní „několik let“ budou rušeny
  • Neuvážené zavádění tohoto kroku může způsobit řadu problémů

I když „oficiálně“ skončil Elon Musk ve vedení Twitteru už na sklonku loňského roku a od té doby za sebe hledá náhradu, nebrání mu to, aby se dál aktivně zapojoval do řízení této sociální sítě. Pokud zrovna neřeší dosah svých příspěvků, zmateným způsobem zavádí placené ověřování uživatelů, takzvané „modré fajfky“. Ve svém poslední kroku se vrací k problému, který je evergreenem už od jeho nákupu Twitteru. Chce řešit neautentické účty.


Ve svém posledním tweetu však nechce bojovat s účty ovládanými boty, ale s těmi neaktivními. Musk není specifický, koho přesně se to bude týkat, lhůtu pro zrušení definuje lakonicky jako několik let. Ve svém příspěvku ale Musk oslovuje spíše aktivní uživatele, které varuje před poklesem počtu sledujících.

Jak v této souvislosti varují média, neuvážené zavádění tohoto kroku může způsobit řadu problémů. V první řadě bezpečnostní. Uvolní se celá řada známých uživatelských jmen, čehož mohou využít podvodníci k tomu, aby se vydávali za někoho jiného. Zanedbatelný není ani emocionální dopad. Řada účtů zesnulých uživatelů je využívána jako vzpomínková místa, o která teď pozůstalí bez náhrady přijdou.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze