Veletrh CES 2014 je za dveřmi: jaké novinky můžeme očekávat?

20

Každoroční veletrh CES v Las Vegas je opět před námi. Vše vypukne již v pondělí a je proto nejvyšší čas se podívat, na jaké novinky se můžeme těšit. Mnoho výrobců chystá nové modely, zřejmě se dočkáme také dalších chytrých hodinek.

Veletrh CES 2014 se opět koná v Las Vegas a v letošním roce nebude na místě chybět ani naše redakce. Tudíž se můžete těšit na živé zpravodajství přímo z centra dění, fotografie všech novinek a také komentované videopohledy. Vše navíc můžete sledovat spolu s námi prostřednictvím našeho blogu, který jsme již spustili.

CES International

První tiskové konference začínají až v pondělí 6. ledna 2014. V dnešním článku si proto shrneme, na jaké mobilní novinky se můžeme těšit. Výrobci jsou řazeny dle abecedy.

Seznam tiskových konferencí

pondělí

  • 17:00 – LG
  • 20:00 – ASUS
  • 23:00 – Samsung

úterý

  • 02:00 – Sony
  • 19:00 – Huawei

Alcatel

Začínáme Alcatelem, u kterého se však o novinkách nespekuluje. Očekávat však můžeme prezentaci v prosinci představeného modelu One Touch Idol X +, což je evoluce současného modelu Idol X. Po stránce vzhledu nic nového, avšak těšíme se na vyzkoušení osmijádrového procesoru MediaTek.

Alcatel One Touch Idol X +
Alcatel One Touch Idol X +

Asus

Hojně na veletrh CES láká Asus, který má tiskovou konferenci v pondělí od 20:30 našeho času. Dočkat bychom se mohli tabletu se dvěma operačními systémy. Půjde o Windows 8 a Android 4.4. Další spekulace hovoří o přívalu nových telefonů s různými úhlopříčkami displeje. Mělo by se jednat o modely se 4, 5 a 6palcovými displeji.

Tip: Asus se snaží nalákat na CES 2014. Na co se můžeme těšit?

HTC

V případě HTC bychom se již nějaké novinky dočkat mohli a rozhodně ne ledajaké. Již delší dobu se spekuluje o modelu HTC M8, což by měl být přímý nástupce dosavadní vlajkové lodi One. Měl by nabídnout 5palcový FullHD displej a prostředí Androidu 4.4 KitKat s nadstavbou Sense. Dle nejnovějších informací se však na CES novinky od HTC nakonec nedočkáme.

HTC M8

Huawei

V případě čínského Huawei se nejvíce spekuluje o příchodu druhé generace tabletofonu Ascend Mate 2. V posledních dnech a týdnech uniklo několik snímků a zdá se tedy, že představení je na spadnutí. Kromě tohoto velkého modelu se možná dočkáme i novinky s Windows Phone 8, konkrétně by mělo jít o cenově dostupný model Ascend W3. Spekuluje se také o vylepšeném modelu Ascend P6. Případné představení proběhne v úterý od 19:00 středoervopského času, kdy má Huawei naplánovanou tiskovou konferenci.

Huawei Ascend Mate 2

LG

Jihokorejské LG by nám mohlo ukázat nový vlajkový model G3. Na druhou stranu by šlo o poměrně krátký interval příchodu nové generace. Větší naději proto dáváme představení modelu G2 mini, což by byla zmenšená verze aktuální vlajkové lodi G2. Pokud by LG nakonec na veletrhu neprezentovalo nový model, jistě se pochlubí se svým „křívákem“ G Flex. Vše se dozvíme již v pondělí od 17:00 našeho času, kdy má LG v plánu tiskovou konferenci.

Samsung

Velká pozornost bude směřována na tiskovou konferenci Samsungu, která se koná v pondělí ve 23:00 našeho času. Původně jsme mohli vyhlížet Samsung Galaxy S5, avšak ten se dle aktuálních informací ukáže až v únoru. Stále se však je nač těšit. Zřejmě budou odhaleny nové chytré hodinky Galaxy Gear 2. Výrobce by se také mohl vytáhnout s novým zakřiveným telefonem, který by se mohl dostat na globální trh. Zapomenout nesmíme na údajně plánovanou řadu Galaxy F, což by prémiový model s kovovým tělem. Samsung má však v rukávu i tablet. Známe prakticky kompletní výbavu modelu Galaxy Note 12.2.

Sony

Velké naděje jsou vkládány do Sony. Netrpělivě se čeká na odhalení globální verze modelu Xperia Z1f, která by měla nést označení Xperia Z1s, případně Xperia Z1 mini. Její výbava se bude shodovat s Xperií Z1, pouze displej se zmenší na 4,3 palce a rozlišení poklesne na více než dostatečných 1280 × 720 pixelů. To však od Sony nemusí být vše. Možná má Sony v rukávu zbrusu novou vlajkovou loď. Bylo by to však stejně jako u LG ve velmi rychlém sledu. Aktuální Xperia Z1 byla představena teprve v září 2013.

Sony Xperia Z1s

ZTE

Své plány má také ZTE. Dočkat bychom se mohli modelu Grand S II, který by měl nabídnout 5,5palcový FullHD displej, procesor Snapdragon 800 či podporu dvou SIM karet. Jistě se také budou prezentovat nové Nubie s přídomkem S. Čínský výrobce také pravděpodobně naskočí do vlaku s chytrými hodinkami. ZTE BlueWatch by se s telefonem měly spojit přes Bluetooth a uživatel by skrze ně měl moci ovládat hovory, sociální sítě a údajně i fotoaparát.

Na veletrhu se samozřejmě bude prezentovat mnohem více výrobců. Pokud by se objevily nové spekulace, článek průběžně aktualizujeme. Vše vypukne již v pondělí, ale naše redakce je již takřka na místě, jak můžete sledovat v našem živém blogu. Těšte se na příval informací a dojmů z nových zařízení, které budou v příštím týdnu představeny.

Diskuze ke článku
Filip Hruboň
Filip Hruboň
Už se těším !!!
Filip Sivčák
Najviac sa aj tak teším na nový mobil od htc, dúfam že nebude stat vela :)
Kuba Jílek
Kuba Jílek
Dočkáme se živých videopřenosů z konferencí nebo se bude jednat zase jen o písemný přepis?
Mess
Skopírovaný a preložený článok do češtiny. Dnes som čítal to isté na anglickom webe..Shame on you !

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze