Sony Xperia Z1S na tiskové fotografii (7x aktualizováno)

Sony nedávno představilo zmenšenou verzi své vlajkové lodě pro japonský trh s názvem Xperia Z1f. Podle všeho ale zůstane vyhrazen pouze Japonsku a globální trh dostane svou mini verzi s názvem Z1S, jejíž první fotografie unikla na populárním Twitter účtu evleaks.

Aktualizováno 6. 1. 2014

Po delší odmlce, kdy jsme se již prakticky nic nového nemohli dozvědět, tu máme nový únik. Tentokrát jde o tiskovou fotografii mezinárodní verze očekávané Xperie. Vše potvrzuje také logo operátora T-Mobile na těle telefonu. K představení by mohlo dojít již zítra ve 2:00, kdy má Sony naplánovanou tiskovou konferenci v Las Vegas.

Sony Xperia Z1S
Sony Xperia Z1S

Aktualizováno 22. 11. 2013

Po několika dnech tu máme další fotografie, které zachycují chystanou Xperií Z1S a opět nechybí porovnání s velkou Xperií Z1. Kromě toho se dozvídáme bližší informace o ceně. Ta by se při startu prodeje, údajně v prvním čtvrtletí 2014, měla pohybovat kolem 590 dolarů, v přepočtu tedy necelých 12 000 Kč.

Aktualizováno 16. 11. 2013

Byť je existence telefonu již prakticky 100% potvrzena, Xperia Z1s stále zůstává doposud nepředstavenou, neoficiální záležitostí. Dnes tedy alespoň další střípek do mozaiky. Na jednom z čínských diskusních fór se objevila zajímavá fotografie.

Srovnání Xperie Z1 a připravované Xperie Z1s

Na ní můžete vidět pěkně vedle sebe položené známou Xperii Z1, aktuální vlajkovou loď Sony na poli smartphonů a právě její připravovanou sestřičku s pravděpodobným názvem Z1s. Fotografie poměrně jasně ukazuje, jak velký je rozdíl co do velikosti mezi oběma telefony, byť, jak doufejme, jejich hardwarová a softwarová výbava bude velmi podobná. Přes fotografii je také poměrně výrazný nápis „IPS3!“. Že by tedy Sony vůbec poprvé upustilo od TN technologie?

Aktualizováno 13. 11. 2013

Sony Xperia Z1S měla být představena dle dřívějších spekulací včera. Jak již ale nyní víme, nestalo se tak. A to je prostor pro další úniky. Dnes jsme se dočkali pořádné porce fotografií, na kterých je zachycen prototyp. Fotografie jsou poměrně kvalitní a navíc i detailní. Vyrojilo se také nové datum, kdy by měla být mini verze Xperie Z1 představena. V internetovém obchodě Amazon.co.uk se totiž objevilo příslušenství v podobě krytu a stylusu pro Xperii Z1S, které bude dostupné až 26. listopadu. A právě v ten den bychom se mohli dočkat i oficiálního představení. Stále však jde pouze o spekulace.

Aktualizováno 12. 11. 2013

Dnes se na internetu objevila vůbec první fotografie, která by měla být pořízena Xperií Z1s. Kromě samotného snímku získáváme také podrobné EXIF údaje a také označení modelu, které by mělo být D5503. Právě první písmeno by mělo značit, že telefon dorazí až v roce 2014. Zatímco letos Sony používá na začátku C (například C69XX jsou varianty Xperie Z1), příští rok to bude D a v roce 2015 pravděpodobně E.

Testovací fotografie

Aktualizováno 11. 11. 2013

Na oficiálním webu Sony Mobile se dnes krátce objevil nový, dosud nepředstavený telefon. V seznamu telefonů byl umístěn hned vedle vlajkové lodi Xperia Z1 pod názvem Xperia Z1s. Zaměstnanci Sony na tento problém poměrně rychle přišli a záznam ze stránky odstranili. Každopádně se dá spekulovat, že se již brzy, možná ještě před koncem roku dočkáme i oficiálního představení. Na dnešek se navíc spekuluje o údajné tiskovce Sony. Troufnu si ale tvrdit, že na vánoční trh už to Sony pravděpodobně s novým modelem nestihne, což je rozhodně pro mnoho z vás škoda.

Aktualizováno 25. 10. 2013

Po několika dnech tu máme další fotografie, která údajně zobrazuje globální verzi Sony Xperia Z1S, což je malá varianta již známého modelu Xperia Z1. Design je velmi podobný modelu Z1f (japonská verze, již prodávaná), avšak na těle se nevyskytuje logo operátora NTT DoCoMo, u kterého je Z1f výhradně v prodeji. Včera se navíc objevily informace, že by k oficiálnímu představení mohlo dojít již 12. listopadu.

Původní informace z 21. 10. 2013

Známý Twitter účet @evleaks vypustil další ze svých tajemství, které se tentokrát týká novinky od Sony. Ta navazuje na nedávno zveřejněný model Xperia Z1f, mini verzi vlajkové lodě Xperia Z1 s výbornou výbavou. Z1f je však určen jen pro Japonsko, kde by se měl začít prodávat v prosinci tohoto roku. Nově uniklý model Z1S by měl být globální verzí telefonu s mírně odlišným designem, ale stejnou špičkovou výbavou. O ní však zatím zdroj mlčí a k dispozici je pouze jeden obrázek.

TIP: přečtěte si preview nového Sony Xperia Z1f

Dá se však očekávat, že by výbava měla být stejná, jako v případě modelu Z1f, což by znamenalo 4,3palcový HD displej, 20Mpx G Lens fotoaparát, Snapdragon 800 nebo 2 GB RAM. Pokud se telefon v této podobě opravdu chystá a aby nová Xperia Z1S stihla předvánoční trh, dá se očekávat představení v nejbližších dnech a týdnech.

Pro srovnání podoba Sony Xperia Z1f

Technické parametry Sony Xperia Z1f

Kompletní specifikace
Konstrukce127 × 65 × 9,4 mm, 140 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 4,3" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát20,7 Mpx (5 248 × 3 936), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 800 MSM8974, CPU: 4×2,2 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor2 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, ?

Zdroje: fonearena.com, phonearena.com, xperiablog.net, gsmarena.com, xperiablog.net, , digi-wo.com, xperiaguide.com

Diskuze ke článku
Xzeit
Škoda že tomu nedali xenonový blesk.
Tom
Stydím a omlouvám se za ty pitomce.
sony
ak to vyjde podla predpokladov s termínom vydania a výbyvy tak to bude určite silný hráč na trhu :D (ak to nepokašlu s úvodnou cenou)
MM
Vsude se spekuluje o 14. lednu, coz je datum, ktery se ukazuje na tom novem obrazku ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze