Můžete ho pustit z 1,5 metru: tablet Panasonic FZ-M1 naživo

3

Ne každý může se svým tabletem zacházet jako v rukavičkách a mnohdy je elektronika potřeba i v nehostinném prostředí jako je například stavebnictví nebo jiné podobné profesionální prostředí se zvýšeným rizikem poškození elektroniky. Proto se setkáváme s obrněnými telefony nebo tablety, přičemž právě mezi tablety a notebooky je dlouholetou ikonou Panasonic, který nyní ukazuje svůj nový odolný tablet.

Na veletrhu CES v Las Vegas ukázal Panasonic svůj nový tablet FZ-M1, odolný 7" tablet s pasivním chlazením a operačním systémem Windows 8.1 Pro, jehož srdcem je procesor Intel Core i5 4. generace. Dle prohlášení Panasonicu je Toughpad FZ-M1 navíc nejlehčím a nejtenčím odolným 7palcovým tabletem na trhu. Vzhledem k tomu, že se jedná o obrněný tablet, je nutno ale k těmto prohlášením náležitě přistupovat. Tablet totiž disponuje hmotností přes 500 gramů a je hodně tlustý. To však kromě jistého držení, které je v praxi opravdu pohodlné, znamená, že se tablet i dost pronese. Díky větší tloušťce se však může pochlubit plnohodnotným LAN portem nebo USB konektorem, samozřejmě ale nechybí slot pro SIM kartu i microSD kartu. Podrobně jsme vám tablet představili v tomto našem dřívějším článku na tabletnet.cz.

Tablet dokáže přestát opravdu extrémní podmínky, včetně pádu z jednoho a půl metru, velmi vysoké či nízké teploty a díky certifikaci IP65 nabídne i velmi slušnou voděodolnost a prachuvzdornost. Kvůli tomu všemu ale není nový Panasonic žádný krasavec, vše je podřízeno maximální odolnosti. Všechna tlačítka na boku jsou gumová, přesto se však dobře tisknou. Nechybí dvojice fotoaparátů, potěší i NFC.

Zajímavostí je možnost vyměňovat baterii tabletu za chodu a hlavně jej dovybavit různými moduly pro profesionální použití. My jsme na veletrhu mohli vyzkoušet laserovou čtečku čárových kódů. Displej sám o sobě nijak neoslní, nabízí rozlišení jen 1 280 × 800 pixelů, i tak je ale zobrazení poměrně kvalitní. Za danou cenovku bychom si už ale představovali lepší výbavu, i když zde je samozřejmě vysoká cena dána především specifickým zaměřením.

Tablet Toughpad FZ-M1 bude dostupný od února 2014 za zaváděcí cenu 1 599 euro, což je cca 44 000 Kč.

Technické parametry Panasonic Toughpad FZ-M1

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × 18 mm, 540 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
Displej?, 7" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 560 × 1 920)
ChipsetIntel Core i5, CPU: 2×1,6 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 128 GB / 256 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ?, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémWindows 8.1
Akumulátor3 220 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostúnor 2014, 44 000 Kč
Diskuze ke článku
René
Tablet je po HW strance velmi dobře vybaven,odolnost je supr,mnozí to jistě ocení,ale.......44 táců to je mazec.
Joker
Jenom by mě zajímalo, co se stane až spadne z 1.5m na displej :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze