Také ZTE má modulární telefon, koncept ukázalo v Las Vegas

ZTE na svém stánku zcela nenápadně ukazovalo také koncept svého modulárního telefonu, o kterém přemýšlejí i další výrobci. Designově je koncept povedený, ale jedná se stále ještě o hudbu budoucnosti.

S konceptem modulárního telefonu přišli před ZTE i další společnosti. Vzpomeňme například na Phoneblocks nebo Motorola Ara. Vždy je to, s malými modifikacemi, o tom samém. Zakoupíte si základní desku, na kterou si můžete přidat hardware podle vašich potřeb a preferencí, zároveň můžete kdykoliv později hardware vyměnit, když například chcete upgradovat výkonnější procesor nebo přidat vnitřní paměť, které není nikdy dost.

ZTE Eco-Mobius

Takový koncept nyní na veletrhu CES v Las Vegas ukázalo i ZTE. Jmenuje se Eco-Mobius a má vyměnitelný centrální modul s procesorem a pamětmi, displej, baterii a modul s fotoaparátem. ZTE si od tohoto konceptu slibuje ekologičtější budoucnost výroby telefonů, kdy si uživatel jednoduše vymění pouze část telefonu a nebude muset vyhazovat celý přístroj, u kterého je mnoho částí obtížně recyklovatelných. Vše je ale spíše ve fázi hezké makety a úvah, než ve fázi něčeho, co je blízko výrobě. Je však zajímavé vidět, že s tímto možným budoucím směrem koketuje i tento čínský výrobce.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze