Nové HTC One (M8) už je v prodeji (24× aktualizováno)

Stále se více a více mluví o nové vlajkové lodi HTC, s kódovým označením M8, která by opět nabídne kvalitní kovovou konstrukci, velký displej nebo nové prostředí Sense 6. Poslední úniky odhalují označení One (M8) a také kompletní výbavu v čele se dvěma fotoaparáty nebo kvalitním 5palcovým displejem. Nechybí ani srovnání s konkurenty a podívat se můžete také na první snímky prostředí Sense 6.0.

Aktualizováno 25. 3. 2014 - 13:30

HTC se nový model opravdu nedaří uhlídat. Ačkoliv víme, že se má objevit v prodeji jen několik málo minut po oficiálním představení, americký obchod welectronics.com má již nyní HTC One (M8) na skladě a připraveno k prodeji. Cena je však závratných 1 000 dolarů. Oficiální představení proběhne dnes v 16:00. Naše redakce je již přímo v Londýně a můžete tak sledovat náš živý blog.

Aktualizováno 25. 3. 2014

Již dnes odpoledne v 16:00 bude nové HTC One představeno. Nicméně stále ještě zbývá dost času na případné úniky. Jde například o odhalení benchmarku, který odkrývá hardwarovou výbavu v čele s procesorem Snapdragon 801 o taktu 2,3 GHz.

HTC One (2014)

Dále se můžete podívat na rozsáhlou fotogalerii nového One, které uniklo ve verzi pro amerického operátora Verizon. Fotografie jsou detailní a nechybí ani porovnání s několika konkurenty.

Aktualizováno 24. 3. 2014

Do představí druhé generace HTC One nám zbývá již jen několik hodin. Vše se odtajní zítra odpoledne. Pokud se však již nemůžete dočkat, můžete si připravované HTC prohlédnout v plné kráse na podrobném videu, kde je kompletně představeno, včetně funkcí a parametrů. Pakliže navíc vládnete německým jazykem, budete mít video i s přesným komentářem. Z něj se dozvídáme, že i nový model ponese název HTC One, že přední fotoaparát má mít údajně rozlišení 5 Mpx, což je paradoxně více, než zadní hlavní fotoaparát, který mý rozlišení 4,1 Mpx a opět používá ultrapixely. Sekundární fotoaparát má pak údajně rozlišení 2 Mpx. Zda tomu tak bude ve skutečnosti se dozvíme už zítra, kdy bude telefon oficiálně představen. Redakce mobilenet.cz bude přímo na tiskové konferenci v Londýně a vy se tak můžete těšit na videopohled a první dojmy z novinky.

Aktualizováno 23. 3. 2014

Představení HTC All New One je už na spadnutí a na webu se ukázalo uniklé prostředí telefonu, tedy Sense ve verzi 6.0. Aktualizace se dostala na XDA, odkud ji také bylo možno stáhnout, nakonec ale HTC z pochopitelných důvodů zasáhlo. I přesto byste ji měli poměrně snadno dohledat. Všechny zajímají hlavně softwarové funkce a vychytávky, proto ji uživatelé portovali na starší vlajkovou loď, model One. Tam sice ještě některá pohybová gesta nefungují vzhledem ke špatné optimalizaci standardně, i tak je ale nové prostředí Sense 6.0 hodnoceno velice kladně.

Aktualizováno 20. 3. 2014

Do představení nového HTC One schází již jen pár dní. V minulé aktualizaci jsme se dozvěděli finální parametry, která byly včera certifikovány serverem TENNA, což je čínská obdoba FCC. Pouze hmotnost se liší a namísto 160 gramů činí 157 gramů. Vše se však potvrdí až při finálním představení 25. března, tedy již v úterý.

Technické parametry HTC One (M8)

Kompletní specifikace
Konstrukce146,4 × 70,6 × 9,4 mm, 160 g, konstrukce: klasická, odolnost: IPx3
DisplejSuper LCD 3, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát4,1 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 801 MSM8974AB, CPU: 4×2,3 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:42 hodin
Dostupnostduben 2014,

Kromě potvrzení parametrů uniká také série fotografií, kde je nepředstavené HTC One zachyceno po boku Samsungu Galaxy S4, Sony Xperia Z1, LG G2, Samsungu Galaxy Note 3 a Apple iPhonu 5s.

Aktualizováno 12. 3. 2014

O čem bude HTC na své představovací akci hovořit, je záhadou. Počínaje dnešním dnem totiž máme k dispozici další specifikace. Známe tak například rozměry, které budou činit 146,36 × 70,6 × 9,36 milimetrů. Současné HTC One je menší i užší (137,4 × 68,2 × 9,3 milimetrů). Hmotnost se zastaví na 160 gramech, což je o 17 gramů více než má aktuální One. Kapacita baterie vzroste z 2 300 mAh na 2 600 mAh. Výkon zajistí procesor Snapdragon 801 a interní paměť nabídne 16 GB, přičemž k dispozici zbude 10 GB. Dojde také na infračervený port či nasazení nano SIM karty. Stále neznámé je však rozlišení fotoaparátu. Jeho světelnost však bude f/2.0 a velikost 1/3,0".

Aktualizováno 11. 3. 2014 - 13:15

Další střípek do skládačky o novém HTC One pro rok 2014 je odtajněn. Na světlo světa unikla brožura australského operátora, které odhaluje, k čemu jsou na zadní straně dva fotoaparáty. Údajně bude možné vytvářet vysoce kvalitní snímky a přidávat rozmazané pozadí. Snadno tak budete moc pořízenou fotografii přeostřit. Nové HTC One by také mělo pořizovat skvělé snímky za snížené viditelnosti a také bude možné přidávat 3D efekty.

Za zmínku stojí, že HTC přidá funkci odemknutí displeje dvojím poklepáním na displeji. Podobnou funkce nabízí už například LG napříč svými novými modely.

Aktualizováno 11. 3. 2014 - 10:00

Zdá se, že do představení nové vlajkové lodi od HTC budeme svědky nových úniků pravidelně každý den. Dnes se můžeme podívat na krátké video, na kterém je nové HTC One pro rok 2014 prezentováno.

Aktualizováno 10. 3. 2014

Pokud se HTC něco v posledních týdnech nedaří, tak je to uhlídání své novinky před oficiálním představením. Dnes pro vás máme opět porci fotografií nové vlajkové lodi a znovu se jedná o vcelku kvalitní a navíc detailní snímky.

HTC All New One

Aktualizováno 6. 3. 2014

Do představení nové vlajkové lodi od HTC zbývají necelé dva týdny. Čekání si můžete ukrátit prohlédnutím dalších snímků, které lze považovat za vůbec nejkvalitnější za celou dobu, co mapujeme úniky o novém HTC One. Na jedné fotografii je dokonce výsledek benchmark testu a můžeme tak porovnat novinku s modely z loňského roku.

Aktualizováno 3. 3. 2014

Dva týdny před oficiálním představením nové vlajkové lodi od HTC uniká 12 minutové video, na kterém je doposud nepředstavený model porovnáván se současným HTC One. Důkladně se tak můžeme podívat na kovový povrch a zjistíme, že budoucí novinka nabídne i slot pro paměťovou kartu. Nahlédneme také do prostředí HTC Sense 6.0, kde je vidět inovovaný Blinkfeed, hudební přehrávač nebo prostředí fotoaparátu. Bohužel jsme se nedočkali odhalení toho, k čemu bude sloužit druhý fotoaparát na zadní straně.

Aktualizováno 28. 2. 2014

O jménu nového modelu od HTC je zřejmě rozhodnuto. Uniklé logo potvrzuje dřívější domněnky o názvu The All New HTC One. Je však dost možná, že jej HTC bude jednoduše znovu nazývat HTC One a pouze například přidá rok 2014. Neuškodí si také připomenout, že k představení dojde 25. března v Londýně a redakce mobilenet.cz bude přímo na místě.

Aktualizováno 20. 2. 2014

Dnešní aktualizace obnáší dvě nové fotografie chystaného HTC The All New One. Vidíme tak další velmi zdařilé barevné varianty kovového krytu chystaného modelu.

Aktualizováno 19.2.201 - 18:00

Známý Twitter účet evleaks přinesl dnes ještě jednu fotografii údajného nástupce HTC One, tentokrát ve zlaté barvě.

Aktualizováno 19. 2. 2014

Dnes vám přinášíme další střípky informací, které přinesl @evleaks. Týkají se jména telefonu. Údajně by se nová vlajková loď HTC, která se s největší pravděpodobností představí 25. března v Londýně, měla jmenovat The All New One. Vcelku krkolomný název však nemusí být finální. Další novinka pochází ze stejného zdroje. Jde o fotografii nového HTC v ochranném obalu. Můžeme vidět, že novinka bude zaoblenější, avšak várazněji se od současné generace odlišovat nebude.

HTC M8
HTC M8 v ochranném pouzdře

Aktualizováno 17. 2. 2014

Dnes tu máme další dvě fotografie, u kterých však nelze s jistotou říci, k jakému modelu se řadí. Na prvním snímku vidíme kovová záda s dvěma fotoaparáty. Tato fotografie by mohla patřit vlajkové lodi HTC M8, případně tedy One 2. Na druhém snímku je zachycena čelní strana, avšak telefon se zdá poměrně malý v dlani a mohlo by tedy jít o HTC M8 mini, o kterém jsme vás již dříve informovali.

Aktualizováno 13. 2. 2014

Včerejší fotografie rozhodně nepotěšila ty, kteří se těšili na minimální okraje kolem displeje. Dnes však čínský server hk-android.info zveřejnil další dvě fotografie, která HTC M8, které možná ponese název One 2, poodhalují. V prvé řadě vidíme větší zaoblení telefonu a to jak na čelní, tak na zadní straně. Významnější je však chybějící logo výrobce na čelní straně. Displej tedy zasahuje až k reproduktorům.

Aktualizováno 12. 2. 2014

V dnešním úniku máme konečně možnost se podívat také na čelní stranu chystané vlajkové lodi od HTC. Jde sice o poměrně nekvalitní snímek, nicméně i tak vidím zakomponování tlačítek přímo na displej. Zdá se také, že krycí sklíčko displeje bude v krajích mírně zaoblení, což by mohlo přispět k pohodlnějšímu ovládání.

Aktualizováno 10. 2. 2014

Příchod HTC M8, údajně druhé generace aktuální vlajkové lodi One, je na spadnutí. Stále však zbývá do představení několik týdnů a my jsme tak svědky dalších úniků. Tentokrát jde o detail zadní strany, kde jsou opět odhaleny dvě čočky fotoaparátů.

Druhý snímek, který se objevil, poukazuje a nejspíše zcela potvrzuje dřívější spekulace, že HTC přesune tlačítka na displej. Uvidíme, zda se to pozitivně promítne do celkové velikosti zařízení.

Aktualizováno 7. 2. 2014

Poté, co se na internetu objevilo několik snímků údajné podoby HTC M8, tedy nástupce loňské vlajkové lodi HTC One, tu dnes máme únik screenshotu od známého zdroje @evleaks, zachycující to, co by mohlo být jeho domácí obrazovkou.

Rozměry obrázku jsou 1023 × 1820 pixelů, což by odpovídalo rozlišení displeje 1 920 × 1 080 pixelů (FullHD) bez pásu softwarových tlačítek. Jak je na obrázku obrazovky vidět, tak i v HTC M8 bude přítomna služba Blinkfeed, která měla svou premiéru v HTC One. Změny v uživatelském prostředí by nemusely být tak radikální, ale je vidět, že se můžeme těšit na ještě jednodušší, plochou grafiku ve stylu iOS7 nebo Windows Phone, kterou přinese zřejmě i nový Samsung Galaxy S5.

Aktualizováno 6. 2. 2014

Dříve uniklé, kvalitní fotografie připravovaného nástupce HTC One, jsou prý podvrh. Na svém Twitter účtu to uvedl výkonný ředitel HTC pro oblast Beneluxu. Někdo si prý jen „hrál s Photoshopem“. Je to škoda, protože kdyby HTC M8 doopravdy vypadalo takto, měli bychom se na co těšit, ale třeba nás tchajwanský výrobce překvapí a například prodeje, které v poslední době nebyly nijak oslnivé, se díky nové vlajkové lodi zlepší.

Aktualizováno 6. 2. 2014

Dnes unikla další dvojice fotografií chystané vlajkové lodě HTC One 2 s kódovým označením M8. Zdroj již fotografie odstranil, je zde tedy šance, že se opravdu jedná o reálnou podobu zařízení. Žádné nové technické specifikace jsme se nedozvěděli, na fotografiích je ale vidět jak užší rámeček než v případě HTC One, tak tlačítka na displeji místo dosavadních kapacitních tlačítek pod displejem.

Aktualizováno 5. 2. 2014

Po několika měsících unikají další informace o chystané vlajkové lodi od HTC. Nad názvem se stále spekuluje, mohlo by jít o One + či One 2. Kódové označení je nicméně stále HTC M8. Dočkat bychom se měli například také varianty s podporou dvou SIM karet. Dnes však unikla poměrně kvalitní živá fotografie, která odhaluje překvapivě dva fotoaparáty na zadní straně. Dostalo se také na duální LED diodový blesk. Spekulovalo se na čtečkou otisků prstů, ta se však zatím neukázala. Zbylé informace se shodují s těmi níže v tomto článku. K představení by údajně mělo dojít v průběhu března v New Yorku.

Aktualizováno 26. 11. 2013

Po delší době o sobě dává znovu vědět budoucí vlajková loď od HTC. Tentokrát se nekonají nové snímky, ale nové informace, které prosákly prostřednictvím benchmarku AnTuTu. Například tedy víme, že HTC M8 nabídne 5palcový displej s rozlišením 1920 x 1080 pixelů. Operačním systémem bude od začátku Android 4.4 KitKat a o jeho pohon se postará Snapdragon 800 s taktem 2,26 GHz. K ruce budou 2 GB RAM a grafický akcelerátor Adreno 330. Odhalila se také 16GB interní paměť a my jen doufáme, že bude k dispozici i verze s větším úložištěm. Zdá se také, že HTC nehodlá opustit svůj fotoaparát s Ultrapixely a nasadí jej i v modelu M8.

Původní informace ze 7. 11. 2013

Dle uniklých fotografií se zdá, že se HTC hodlá i v příštím roce držet letošního designu. Tedy oblá záda a zřejmě kovové materiály. Zřejmě by mohlo dojít k nabídce nových barevných odstínů. Na zadní straně si také můžeme povšimnout čtečky otisků prstů, se kterou to HTC zkusilo už na modelu One max. Tady ji opět umístilo na zadní stranu, avšak nad fotoaparát. Na kolik to bude praktické se ale obtížně odhaduje.

HTC M8

Ohledně výbavy se spekuluje o 5palcovém až 5,2palcovém displeji s rozlišením 2K, což může být například 2560 x 1440pixelů, nicméně na konkrétní rozlišení si budeme muset ještě počkat. Prostředí samozřejmě zajistí operační systém Android 4.4 KitKat a zcela nová bude nadstavba Sense 6. O výkon se postará čtyřjádrový Snapdragon 800 a 3 GB RAM. Prozatím se neví, kdy se s novinkou HTC vytasí.

Zdroje: unwiredview.com, antutu.net, mobiltelefon.ru, nowhereelse.fr, androidpolice.com, gsmarena.com, gsmarena.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Tom
Nechápu proč se teď všechny společnosti předhání v tom, kdo bude mít vyšší rozlišení, když to pouhým okem nikdo vůbec nepozná? Neřeknu na nějaké TV uhlopříčkou 5 metrů, ale na 5ti palcovém displeji? Blbost.. Bohatě stačí HD, maximálně ještě full hd, ale 2k? Nebo dokonce 4k? To samé je s procesory a pamětí ram. K čemu mi bude 8 jádrový procesor a 3 Gb ram, když na to stejně neexistuje žádná takhle náročná hra nebo aplikace? Akorát si za to nechají zaplatit a lidé jsou tak hloupí, že drží pusu a platí, aby se mohli chlubit, jaký to mají nejlepší telefon. Už jim ale nedojde, že já na svém N4 pustím také vše a nádherně plynule a to za bezkonkurenčních 8 tisíc a ne třeba za 16-20 tis. Je mi z lidstva špatně :)
appletractor
Design Htc One,čistý android Nexus,foťák z Ludmily 1020 a baterie z Lg g2.A navrch šlehačku...,děkuji.
Helicopter DICK!!
Zvyšovat rozlišení displeje je zbytečnost, zvyšování výkonu procesoru je hloupost a cena nejspíš taky nepotěší. Mám Htc one a pokud bych si měl kupovat tuhle ''lepší verzi'' tak chci baterii, která vydrží 3 dny aktivní práce s telefonem, kvalitní foťák, co bude fotit dobře za jakýchkoliv podmínek (ultrapixely oslní spíš při zhoršených světelných podmínách), 5'' display, zajímavej moderní design, gorilla glass 4 :D, wifi, která chytí signál přes půl města a repráky, co přehrajou zvuk jako ta nejlepší highend reprosoustava! ne, nechci psát o tom, jak jsem náročnej, ale jsem snad jediný, kdo chce aby se v mobilním sektoru začalo přemýšlet trochu jiným směrem? :)
fero
Nemám na mém notasu / TV ani fullHD :D :D , fullHD ještě budiš ale tohle už bych snad ani nechtěl

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze