Huawei Ascend Mate 2 možná nabídne kovové tělo (aktualizováno)

Téměř rok od představení tabletofonu Huawei Ascend Mate se objevují další informace o jeho nástupci Ascend Mate 2. Uniklé fotografie přitom naznačují, že výrobce zřejmě nahradil plastové tělo kovovým. Pokud se Huawei zachová stejně jako u Ascend Mate, mohli bychom se jeho představení dočkat už na začátku ledna na CES 2014.

Aktualizováno 30. 12. 2013 - 15:55

Neuběhl ani jediný den a dočkali jsme se další série tajných fotografií, na kterých je zachycen Huawei Ascend Mate 2. Nyní můžeme obdivovat displej i detaily fotoaparátu. Nové informace o výbavě či datu představení prozatím nejsou k dispozici.

Původní informace 30. 12. 2013 - 8:00

Původní Huawei Ascend Mate, jehož recenzi jsme vám přinesli v srpnu, je monstrum s 6,1" displejem. Očekává se, že i jeho nástupce nabídne shodnou úhlopříčkou. Co se týče rozlišení, tak se spekuluje o 1280×720 pixelů nebo v lepším případě o 1920×1080 (FullHD).

Hlavní změny by se však měly týkat vzhledu. Fotografie naznačují tělo s prohnutými zády, jako má například Motorola Moto X, což by mohlo pomoci k jeho lepšímu držení, což je u takto velkého přístroje obzvlášť důležité. Huawei také sáhl k atraktivnímu vzhledu kartáčového kovu. Zda je skutečný kov nebo se tak tváří plasty, se však ukáže až při oficiálním představení.

TIP: Huawei Ascend Mate 2: díváme se na první fotografie sklíčka displeje?

O ostatních hardwarových parametrech se jen spekuluje, ale uvnitř by se opět mohl skrývat firemní čtyřjádrový procesor HiSilicon Kirin 910 taktovaný na 1,6 GHz s GPU Mali 450 a 2 GB RAM. Interní paměť by mohla mít kapacitu 16 GB a neměl by chybět ani slot na microSD karty. Zadní fotoaparát by mohl mít rozlišení 13 Mpx a přední nevídaných 5 Mpx. Tabletofon by pak měl běžet na Androidu 4.2, který Huawei doplní svou nadstavbou Emotion UI 2.0.

Zdroje: fonearena.com, gforgames.com, gsmarena.com, weibo.com

Diskuze ke článku
fail
Místo "kartáčového kovu" měli raději přidat podporu LTE, jinak je to další v řadě nezajímavých číňanů.
Maroš
Mám taký pocit, že z toho bude plast a nie kov
pavol
Hele nevi nekdo jaky graficky cip ma d2?
Smarter
Kdyby ti blbci udelali obal ze sklenych vlaken, byl by telefon lacinejsi, pevnejsi, lehci a mel by nizsi SAR a silnejsi signal. Ale dokud to neudela Apple, ani Samsung ani Nokia ani Huawei to nevymysli.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze