Vyzkoušeli jsme malý skládací hybrid SONY VAIO FIT 11 (CES 2014)

1

Sony na veletrhu CES v Las Vegas doplnilo svou řadu hybridních notebooků s názvem FIT o jedenáctipalcový model. Ten, stejně jako jeho větší kolegové, zaujme originální skládací konstrukcí, díky které lze notebook během okamžiku transformovat na tablet. Potěší kovové materiály i hezký design a samozřejmě dobrá výbava.

Jak už jsme vás dříve informovali, Sony svou řadu notebooků FIT (označovanou také jako Flip nebo Fit multi-flip) doplnilo na veletrhu CES v Las Vegas o nejmenší, 11palcovou variantu, která doplní 13ti, 14ti a 15ti palcový model. U novinky byl použit 11palcový IPS panel s rozlišením FullHD výpočetní výkon obstarává procesor Intel Pentium 3520, který obsahuje čtyři jádra s taktem 2,1 GHz a je postaven na architektuře Bay Trail, podpořený 4GB RAM. To je změna oproti větším modelům stejné řady, které jsou vybaveny výkonnějšími procesory Intel Core. Jako úložiště poslouží 128GB nebo 256GB SSD disk.

My jsme tento nový hybridní ultrabook na veletrhu CES v Las Vegas vyzkoušeli. Zaujme vkusnými barevnými kombinacemi, přičemž naživo vypadá velmi zajímavé zejména růžová verze. Velmi dobře působí přední kovový panel, díky kterému působí celý notebook velmi hodnotně. V kontrastu s tím ale zamrzí trochu hrubší plast na spodní straně, který naopak hodnotně vůbec nevypadá. Ten je ale společným jmenovatelem pro všechny notebooky této řady, bez rozdílu velikosti displeje. To platí i o unikátním a nápaditém skládání displeje s pantem na zadní straně. Stačí pod displejem odjistit pojistku a displej přetočit a zavřít. Z notebooku máte rázem tablet. Díky malým rozměrům je to u 11palcové varianty velmi lákavý koncept.

Kvůli neobvyklé konstrukci zamrzí trochu vyšší hmotnost, necelých 1,3 kg je na 11ti palcový model hodně. Pochválit musím ale malou tloušťku a dobrou kvalitu konstrukce. Potěší i slot na SD kartu nebo HDMI. FullHD displej s technologií Triluminos je na první pohled povedený a určitě představuje to lepší, co lze v dnešních noteboocích najít. Vhod přijde také digitizér pro dotykové pero. Sony chválím za přítomnost podsvětlené klávesnice, což je vlastnost, kterou někteří výrobci u malých a levnějších ultrabooků ignorují.

Sony VAIO Fit multi-flip 11A se na český trh dostane v průběhu února, cena by měla činit necelých 20 tisíc Kč.

TIP: První dojmy ze Sony VAIO Fit: zlomte notebook, dostanete tablet