LG dnes oficiálně potvrdilo konec mobilní divize. Jak to bude s podporou telefonů?

9
LG dnes oficiálně potvrdilo konec mobilní divize. Jak to bude s podporou telefonů?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Strategické rozhodnutí LG má společnosti umožnit alokovat uvolněné zdroje do rostoucích oblastí
  • K finálnímu ukončení všech operací spojených s mobilním odvětvím má dojít nejpozději do konce července

Dlouhodobé spekulace byly dnes definitivně potvrzeny samotnou společností LG, která na lgnewsroom.com zveřejnila rozhodnutí uzavřít mobilní divizi. Co přesně si jihokorejský výrobce od tohoto kroku slibuje, ptáte se?

Strategické rozhodnutí LG opustit vysoce konkurenční odvětví výroby mobilních telefonů má společnosti umožnit alokovat uvolněné zdroje do rostoucích oblastí, jako je například výroba komponentů pro elektrické automobily, produkce zařízení do chytré domácnosti, vývoji AI nebo robotiky.

Jak to bude s podporu telefonů?

Současné portfolio smartphonů LG má být i nadále v prodeji. LG rovněž uvádí, že bude i dále poskytovat podporu včetně té softwarové, a to po „určité období“, jehož délka se má lišit podle oblasti. LG má rovněž úzce spolupracovat s obchodními partnery i dodavateli v průběhu procesu uzavírání mobilní divize.

Na závěr prohlášení LG přislíbilo i nadále vyvíjet mobilní technologie, jako je třeba 6G. Technologie (patenty), které LG vyvinulo během uplynulých dvou desítek let, mají být využity u dalších produktů.

K finálnímu ukončení všech operací spojených s mobilním odvětvím má dojít nejpozději do konce července. Některé modely však mohou být dostupné i po tomto datu.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 5. 4. 2021 10:20
Muze si za to Lg samo. Ale je to skoda. Aspon se snazili o nejake originalnejsi telefony nez X jinych tuctovych cinanu na trhu. G2 nebo V30 byly super telefony. Ale zas treba V60 byla takovej nezazivnej odpad... ze pokud by pokracovali v tomto tak at to radsi zavrou.
Mara Studna
Mara Studna
Je to obrovská škodaZřejmě nedokázali své produkty dobře propagovat,tedy špatný marketing obecně?A podpora?Někdo chválil,někdo kritizoval,to je ted už ale jedno.Je to opravdu velká škoda.
Jiří Halík (febrik)
Jiří Halík (febrik)
Naposledy upraveno: 5. 4. 2021 11:25
Pro mě je to velká škoda, i když se to dalo čekat už několik měsíců, možná i let. Vývojáři v LG měli většinou dobré nápady a rodina LG V byla hodně povedená (až na děsivě ošklivou LG V20, což byla, společně s pouze regionálním prodejem, jedna z mála slabin přístroje a V50, která mi do řady nějak nezapadla svojí zbytečností), ovšem je fakt, že u každého modelu pozorovatelná nějaká nedotaženost. Ale nikdy to nebylo nic zásadního a pro mě tak zůstává LG V řada jedněmi z nejvyladěnějších a uživatelsky nejpříjemnějších smartphonů. LG si to prohrálo vlastní vinou hlavně zmateným marketingem a tragickou podporou.
Hanz S
Hanz S
všech deset uživatelů LG na celém světě dnes zapálilo svíčku, sbohem LG!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze