Už zítra začíná Samsung Mistrovství České republiky v mobilních hrách

Už zítra začíná Samsung Mistrovství České republiky v mobilních hrách
Fotografie: Samsung
  • Hráči si to rozdají v oblíbených hrách Brawl Stars a Hearthstone
  • Celková finanční dotace pro hráče činí 133 000 korun

Hráči esportu specializující se na mobilní hry se konečně dočkali svého nejprestižnějšího turnaje v Česku. Již zítra začíná jubilejní 5. ročník Samsung Mistrovství České republiky v mobilních hrách, ze kterého vzejde český šampion karetního titulu Hearthstone. V něm se utká 16 nejlepších této sezóny. Své krále pozná i hra Brawl Stars, která kombinuje prvky strategie, střílečky a žánru MOBA. Do finálové fáze turnaje se kvalifikovalo 8 týmů. Celková finanční dotace pro hráče byla stanovena na 133 000 korun.

Studio pro Samsung Mistrovství České republiky v mobilních hrách
Studio pro Samsung Mistrovství České republiky v mobilních hrách

Od začátku března letošního roku probíhaly kvalifikační turnaje na Samsung Mistrovství České republiky v mobilních hrách. Nyní už známe ty nejlepší, kteří se utkají v závěrečné fázi o titul českého šampiona. Jako první se dočkají fanoušci taktické střílečky Brawl Stars. O vítězství si to 13. 11. rozdá celkem osm týmů. Mezi hlavní favority budou patřit celky Tipsport.Sampi, CZC.eSuba či Sazka.Brute. Do umístění na nejvyšších místech ale budou chtít promluvit i organizace Inaequalis, Enterprise Esports, Inside Games, Onlinve Vision Gaming či Glore. Celková dotace finálové části turnaje činí 50 000 Kč.

Mobilní esport zažívá obrovský vzestup.

Hned o den později (14. 11.) vypukne souboj nejlepších stratégů karetní hry Hearthstone. Nejsledovanějším adeptem na titul bude Jaromír Vyskočil alias Jarla zastupující norskou organizaci Nordavind. Proti němu se postaví obhájce titulu Oldřich „Faeli“ Mahdal z týmu Entropiq, kterého doplní i jeho spoluhráči Enigma a Jobsad. Nejvíce zástupců ve finálovém turnaji bude mít tým Eclot Gaming, který vyšle hned 4 své reprezentanty (Pardub, milan, BlizzconJan a Matty). Hned tři herní organizace vyšlou na mistrovství dvojici hráčů, konkrétně Inside Games (JaMMeX a martim), Rentgen Gaming (davidek a Misaks) a Gifted Gaming (Pepe a Myschossy). Posledními vyzyvateli jsou Rybkapipka z Inaequalis a Krajda z týmu Cyber Gaming. Mezi tyto hráče bude rozdána odměna ve výši 83 000 Kč.

I přesto, že situace nepřeje živým akcím, na finále Samsung Mistrovství České republiky se všichni těšíme, neboť opět napíše několik zajímavých příběhů. Vůbec poprvé budeme korunovat českého šampiona ve hře Brawls Stars. Naopak Hearthstone patří mezi stálice turnaje. Ještě žádnému hráči v historii se ale nikdy nepodařilo zvítězit dvakrát. Toto prokletí letos mohou prolomit Jarla, Faeli a Matty. Každý z nich má jedinečnou možnost osamostatnit se v historických tabulkách turnaje. Proto bych chtěl všechny pozvat ke sledování vysílání, které proběhne z jednoho z nejmodernějších studií ve střední Evropě,“ říká Tomáš Drahoš, hlavní organizátor Samsung Mistrovství České republiky v mobilních hrách.

Hráčka Fortnite

Mobilní esport zažívá obrovský vzestup. Vidíme to i u našich zákazníků, kteří stále častěji kladou důraz na to, aby jejich chytrý telefon byl připraven i na pohodlné hraní náročných titulů. Vývoji technologií pro hraní se věnujeme dlouhodobě, což dokazuje i nový Samsung Galaxy S20 FE. Ten ocení nejenom mladí hráči, neboť kombinuje vysoký výkon a dostupnou cenu. I proto jsme jej vybrali jako oficiální telefon letošního mistrovství,“ říká Tomáš Balík, ředitel divize mobilních zařízení společnosti Samsung.

Samsung Mistrovství České republiky bude vysíláno nejenom na Twitch kanále PLAYzone, ale také na facebookových stránkách televizní stanice Prima COOL. Kompletní pokrytí také nabídne HbbTV televizních stanic Prima. Přímé přenosy si tak budou moci fanoušci vychutnat i u svého televizoru. Ty budou probíhat z jednoho z nejmodernějších a největších esportových studií ve střední Evropě o celkové rozloze 400 m². Turnaj podporuje celá řada významných partnerů, díky kterým se může akce uskutečnit. Strategickým partnerem pro tento rok se stal největší světový výrobce mobilních telefonů Samsung. Generálním partnerem je prodejce elektroniky Datart a hlavním partnerem se stal výrobce síťových prvků TP-LINK.

Kalendář Samsung MČR v mobilních hrách

  • 13. 11. – Brawl Stars
  • 14. a 15. 11. – Hearthstone
tisková zpráva,
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze