Fortnite opouští Galaxy Store, ale míří do dalších mobilních obchodů

Fortnite opouští Galaxy Store, ale míří do dalších mobilních obchodů
Fotografie: Epic Games
  • Mobilní hry Epic Games se již brzy objeví v alternativním obchodě AltStore a další mají následovat
  • Z Galaxy Store se Epic stahuje na protest rozhodnutí blokovat ve výchozím nastavení v telefonech Samsung instalaci aplikací z neoficiálních zdrojů

Epic Games vydalo tiskovou zprávu, v níž shrnuje několik novinek. Tou hlavní je skutečnost, že se Fortnite již brzy vrátí na iOS v Evropské unii. U toho firma dodává, že v obchodě Epic Games Store poskytne vývojářům skvělé podmínky v podobě pouze 12% poplatku za platby, které zpracovává Epic Games, v případě plateb skrze třetí stranu se pak nebude platit žádný poplatek.


Dalším důležitým oznámením pak je, že Epic Games plánuje zpřístupnit vlastní mobilní hry včetně Fortnite také v dalších mobilních obchodech. „Ukončíme distribuční partnerství s mobilními obchody, které slouží jako výběrčí nájemného, aniž by solidně konkurovaly a spravedlivě sloužily všem vývojářům, a to i v případě, že nám tyto obchody nabídnou speciální nabídku na naše vlastní hry,“ uvádí Epic.

Dlouhodobě se zasazujeme o práva obchodů na existenci a spravedlivou konkurenci v systémech iOS a Android a pokrok se šíří po celém světě v podobě evropského zákonu DMA, podobných zákonů ve Velké Británii a Japonsku, regulačních šetření po celém světě a vítězství v soudním sporu Epic vs. Google v USA. Jako provozovatelé obchodu Epic Games Store využijeme této příležitosti a přineseme všem vývojářům v našem obchodě skvělou nabídku. A jako sami herní vývojáři chceme udělat vše pro to, abychom podpořili ostatní obchody, které se snaží přinášet všem vývojářům vlastní skvělé nabídky,“ doplňuje Epic své vyjádření.

Oznámil, že jeho mobilní hry přijdou do AltStore, který jsme pro vás již vyzkoušeli, pro iOS v EU s tím, že brzy by měla firma oznámit minimálně další dva obchody třetích stran, kde budou její hry k dispozici.

Poslední novinkou je pak oznámení, že se Epic stahuje z obchodu Samsung Galaxy Store na protest proti protisoutěžnímu rozhodnutí společnosti Samsung blokovat ve výchozím nastavení v telefonech a tabletech Samsung se systémem Android instalaci aplikací z neoficiálních zdrojů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze