Už zase. Google v tichosti zkouší další sociální síť

Už zase. Google v tichosti zkouší další sociální síť
  • Jmenuje se Shoelace a prozatím je určena pro obyvatele New Yorku
  • Má vám pomoci poznat se s vašim nejbližším okolím

Google a sociální sítě. Pokud se jednou někdo rozhodne sepsat všechny pokusy a nezdary, jak se nás Google snažil dát v kyberprostoru dohromady, bude to pořádně tlustý svazek. Člověk by řekl, že když nedávno skončil jeho největší pokus pojmenovaný Google+, dá si internetový gigant na chvíli pokoj. Ale ne.

Tentokrát na to jde pomalu a potichu. Novou sociální síť nazvanou Shoelace dokonce nevyvíjí pod svým jménem, ale stojí za ní společnost Area 120, která se v Googlu stará o vysoce experimentální projekty. Pokud se však chystáte, že si ji rovnou vyzkoušíte, pak vás musíme zklamat. Aplikace je prozatím střežena skoro jako vojenské tajemství. Je přístupná pouze obyvatelům New York City a dostanete se do ní pouze na pozvánky.

Shoelace

Má to svůj smysl. Jak informuje redaktor androidpolice.com, který ji měl možnost vyzkoušet, jedná se o takzvanou „hyperlokální síť“. To znamená, že se vás snaží provázat s lidmi ve vašem nejbližším okolí, typicky se sousedy. Společně pak můžete prostřednictvím aplikace pro Android 8.0+ a iOS 11+ plánovat různé aktivity, ale jejich hlavní těžiště pak bude ležet ve skutečném světě.

Shoelace

A pikantní postřeh na závěr. Podobný nápad se už před lety snažil Google prosadit pomocí aplikace Schemer. Jako všechny další pokusy v této oblasti i tento projekt skončil po pouhých dvou letech za naprostého nezájmu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze