Google+ končí a takřka nikomu to nevadí

5
Google+ končí a takřka nikomu to nevadí
  • Po sedmi letech zvoní umíráček službě Google+
  • Za koncem stojí odhalení chyby v bezpečnosti a minimální zájem ze strany uživatelů

V polovině roku 2011 Google spustil svou odpověď na tehdy již velice populární Facebook. Šlo o Google+, který minimálně zpočátku působil velmi ambiciózně. Postupem času se však ukázalo, že pravým konkurentem pro velké sociální sítě nebude a zájem uživatelů klesal. V posledních letech jsme už o službě v podstatě neslyšeli a Google víceméně i pozastavil vývoj či přidávání nových funkcí. Mnozí již možná čekali, kdy Google ohlásí, že se službou končí.

Nyní ten moment nastal, ačkoliv možná poněkud odlišně, než bychom očekávali. Google si v rámci bezpečnostního Projectu Stroble proklepl i službu Google+, ve které objevil zapomenutou bezpečnostní hrozbu. Tu sice Google okamžitě opravil, avšak i tak se vše dostalo na veřejnost. Šlo tedy o první impuls směřující ke konci služby. Dalším klíčovým bodem byl skutečný nezájem uživatelů. Google uvádí, že v 90 % případů se návštěva sociální sítě Google+ vměstnala do pouhých 5 vteřin. Z tohoto důvodu ukončení služby nebude Google nijak zásadně bolet.

Sociální síť Google+ jsme ihned v počátku zachytili také na mobilenet.cz a od prosince 2011 ji využívali. Nízký zájem jsme však pociťovali i my a Google+ jsme loni v červenci definitivně opustili. Pakliže však Google+ nadále využíváte, nemusíte se bát, že se k němu za pár dní nedostanete. Google plánuje službu odstavit až za 10 měsíců a během té doby nabídne snadnou možnost, jak si vše důležité snadno zazálohovat. Můžete se však tradičně pokusit o záchranu. Objevila se již petice za nevypnutí Google+. Podepsat ji můžete zde.

Stáhnout Google+

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V. Pfeffer
V. Pfeffer
Mne to treba vadi, FB jsem nikdy nepouzil krome nuceneho prihlaseni na nektere firemni stranky.
Řezňýk
Tak Google + byla dobrá sociální síť na to, aby tam člověk psal, že mu nejede Facebook nebo že se nemůže přihlásit do Tinderu.
Andrej
Fakty fajn, názorová časť o ničom.
mato
Hlavne je otázne čím ho nahradia, pretože G+ je využívané aj v iných službách od Google (napr. Play Games).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze