Apple vyjde vstříc vývojářům. Poplatek na App Store některým sníží na 15 %

Apple vyjde vstříc vývojářům. Poplatek na App Store některým sníží na 15 %
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Snížení sazby se týká vývojářů s obratem nižším než milion dolarů (22,2 milionů korun)
  • Zařazení do 15% kategorie neprobíhá automaticky, je potřeba požádat Apple

Apple dnes vydal tak trochu nečekané prohlášení, které potěší všechny vývojáře, jejichž příjmy z prodeje aplikací nepřesahují 1 milion dolarů ročně (zhruba 22,2 milionů korun)


V rámci nového programu s názvem „App Store Small Business Program“ budou Applu odvádět pouze 15 % z tržeb namísto standardních 30 %. Podle Applu se do programu může zapojit většina vývojářů, neuvedl však, o jaké množství z 28 milionů registrovaných vývojářů se jedná. Podle zdrojů The Verge nebylo rovněž uvedeno, jak se tento krok projeví na příjmech plynoucích z platformy App Store. CNBC přitom uvádí, že App Store tvoří jeden z největších zdrojů příjmu Applu hned po prodejích iPhonů.

Nový program bude otevřen již 1. ledna 2021, vývojáři s obratem nižším než milion dolarů však musí Apple nejprve požádat o zařazení, změna sazby tedy neproběhne automaticky. Pokud v roce 2021 překročí obrat milion dolarů, stanou se plátci standardního 30% poplatku. Pokud naopak jejich tržby spadnou v budoucím kalendářním roce pod milion dolarů, mohou si požádat o zařazení do programu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze