Únik potvrzuje, že Samsung Galaxy A35 dostane procesor z vyšších řad

aktualizováno
Únik potvrzuje, že Samsung Galaxy A35 dostane procesor z vyšších řad
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Záda se nijak nemění a mají tři samostatné fotoaparáty
  • Telefon by měl pohánět procesor Exynos 1380
  • Premiéra by mohla proběhnout zhruba za měsíc

Aktualizováno 14. 2. 2024

Server gsmarena.com upozornil na únik z databáze testu Geekbench, který potvrzuje, že Galaxy A35 poběží na čipu Exynos 1380. Ten je vyroben 5nm EUV technologií Samsung a má čtyři jádra Cortex-A78 (2,4 GHz) + čtyři jádra Cortex-A55 (2,0 GHz) spolu s GPU ARM Mali-G68. Tento čipset přitom byl již dříve použit v telefonech, jako je Galaxy A54, F54 a M54.

V souvislosti s připravovaným Galaxy A35 jsme vás také nedávno informovali o tom, že prostřednictvím francouzské mutace oficiálních stránek Samsung došlo k úniku tzv. skóre opravitelnosti. Zdá s tak, že se jeho oficiální představení již blíží.

Původní zpráva z 8. 2. 2024

Ve střední třídě Samsung sice neohromuje nejvýkonnějšími procesory či nejrychlejším nabíjením, přesto pravidelně slaví s řadou Galaxy A úspěchy. Zejména pak máme na mysli řady Galaxy A3x a Galaxy A5x. První jmenovaná se má již velmi brzy dočkat nové generace v podobě modelu Galaxy A35.

Možná podoba chystaného telefonu nyní unikla skrze korejskou agenturu RRA. Spatřit můžeme záda zařízení, která se však alespoň na první pohled nijak neliší od současného Galaxy A34. Samsung uchová design tří samostatných fotoaparátů v levém horním rohu zad mobilu. Kromě vzhledu známe i kódové označení, které zní SM-A356N. O lehce odlišné variantě, zřejmě jen určená do jiného regionu, s označením SM-A356U, informoval nashvillechatterclass.com. Dozvěděli jsme se například o nasazení procesoru Exynos 1380 či 6GB RAM.

Samsung Galaxy A35

Super AMOLED displej by měl mít 6,6", Full HD+ rozlišení a 120Hz obnovovací frekvenci. Hlavní fotoaparát poskytne 50megapixelové rozlišení a očekává se optická stabilizace obrazu po vzoru současného modelu. Pro selfies má být připravena 13megapixelová kamerka. Baterie bude mít obvyklou kapacitu 5 000 mAh a počítat předem můžete s nejnovějším Androidem 14 a nadstavbou One UI 6.

Termín představení oficiálně potvrzený není, avšak spekuluje se o měsíčním horizontu. Měli bychom se tak dočkat v průběhu března.

Diskuze ke článku
Pc Wifi
Pc Wifi
taqže kdo ma A33, nemusi nic resit, je to jen klasicky blbinec na lidi... od Samsungu uz nemuzes cekat asi nic vyslovene noveho, hlavne at nekdo proboha nemele neco ve smyslu : delsi podpora apod., dodnes jsou zcela funkcni founy s Andr. 9 i 10 se vsemi appkami..
Patrik Čech
Patrik Čech
Na GMS Aréně jsou nový rendery A35 a A55 a ty rámy kolem displeje. No hrůza.
Martin Jerabek
Martin Jerabek
Naposledy upraveno: 14. 2. 17:36
Zase ten Exyshit 😂 takže střední třídy s výkonem nižší střední třídy 😛
Samsung šetří kde může: srovnání S24 se Snapdragon a Exynos.
notebookcheck.Samsung-Galaxy-S24-Direktvergleich-Exynos-gegen-Snapdragon-zeigt-teils-massive-Unterschiede-bei-Kamera-Effizienz-Laufzeit-und-Performance.803239.0.html

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze