Opravit Samsung Galaxy A55 má být jednodušší než u předchozí generace

aktualizováno
Opravit Samsung Galaxy A55 má být jednodušší než u předchozí generace
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Vzhled se mezigeneračně nebude příliš lišit
  • Na zádech nabídnou oba modely trojici fotoaparátů

Aktualizováno 12. 2. 2024 20:00 hod.

Odnož Samsung France sdílela oficiální skóre opravitelnosti telefonů Galaxy A55 a Galaxy A35, jak upozorňuje gsmarena.com. Proč? Francie zavedla povinné štítky opravitelnosti pro elektronická zařízení již v roce 2020, přičemž hodnocení zahrnuje 5 atributů, jako je dostupnost náhradních dílů, návody k opravě a nástroje potřebné k opravám.

Galaxy A35 získal hodnocení 8,5 z 10, což je o 0,2 bodu lepší než u jeho předchůdce. Oproti Galaxy A54 má mít totiž dispozici náhradní díly po delší dobu, stejně jako mají být lépe dostupné nástroje pro opravu a náhradní díly mají být levnější. Polepšil si i Galaxy A35 (hodnocení 8,4 z 10), a to o 0,1 bodu oproti Galaxy A34

Původní zpráva z 12. 2. 2024 11:00 hod.

Střední třída je pro Samsung velmi důležitá a je nutné říci, že se mu v ní stabilně daří. Zejména jeho výše postavené modely řady Galaxy A platí často za výhodné nákupy. S napětím se nyní očekává představení novinek Galaxy A35 a Galaxy A55 a čas do představení si lze ukrátit oficiálně se tvářícími rendery, které zveřejnil známý informátor Evan Blass.


Na první pohled je zřejmé, že velké změny Samsung rozhodně neplánuje, především pak ve srovnání se současnými kousky Galaxy A34 a Galaxy A54. U Galaxy A35 dojde k proměně, kdy v displeji nebude průstřel, ale výřez. Ve výsledku se tak viditelné rozdíly mezi Galaxy A35 a Galaxy A55 takřka smažou. Záda obou plánovaných novinek obsahují tři samostatné fotoaparáty.

Co je bohužel horší zprávou, jsou vcelku výrazné rámečky kolem displeje, které sice Samsung obhajuje tím, že jsou vhodnější pro vyšší odolnost telefonů, ale na druhou stranu vypadají Samsungy ve srovnání s konkurencí lehce zastarale, což jim na atraktivitě rozhodně nepřidává. Jihokorejský výrobce bude chtít vše dohnat kvalitní výbavou. Oba modely mají mít hlavní fotoaparát s optickou stabilizací obrazu či zvýšenou odolnost IP67, což znamená, že mobilu nevadí prach ani voda. Výkon má obstarává procesor Exynos 1480 u Galaxy A55, respektive Exynos 1380 u Galaxy A35.

Samsung Galaxy A35 a Galaxy A55

V tuto chvíli není známé datum představení, avšak očekává se to v nejbližších týdnech, nejpozději pak během března.

Diskuze ke článku
Kafvv Rfbsgd
Kafvv Rfbsgd
Tu snáď ani nie je čo komentovať... Samsung zbytočne zabíja A-čkovú radu a je to škoda.
Martin Jerabek
Martin Jerabek
Děs, přepsat číslo umí kde kdo. Chce to pořádné změny ne jen přeznačit a vydat to za novinku.
Ben Ben
Ben Ben
Ty rámečky sou hrozný. Celkově ty levnější Samsungy sou dost o ničem. Kdyby tam aspoň konečně dali QI.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze