Uhlíkově neutrální Apple Watch Ultra 2 nadchnou nejen sportovce

První dojmy
8
Uhlíkově neutrální Apple Watch Ultra 2 nadchnou nejen sportovce
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Zaujal nás extrémně jasný displej
  • Za zmínku však stojí rovněž speciální gesto

Je pravdou, že nové Apple Watch Ultra 2 přináší spíše několik menších vylepšení oproti první generaci, přesto se jedná o velmi zajímavý produkt z kategorie wearables, a to nejen pro sportovce, ale i pro všechny, kteří chtějí delší výdrž oproti Apple Watch 9. Jaké jsou naše první dojmy?

Apple Watch Ultra 2 mají dokonale jasný displej a hrst vylepšení

Balení se vším všudy

Samotný unboxing Apple Watch Ultra 2 je oproti rozbalování nových iPhonů značně zajímavější. Výrobce totiž použil několik přihrádek, které jsou odděleny, tudíž je řemínek v samostatné krabičce, samotné hodinky v další a navrch je přiložen i manuál s ukázkou různých funkcí. Nová řada Apple Watch (všech, nejen Watch Ultra 2) je uhlíkově neutrální, ovšem samotné balení je možná až zbytečně velké. Očekáváme tak, že u příští generace možná dojde k zmenšení. Co se týče obsahu, neschází ani pěkně vypadající pletený USB-C kabel zakončený napájecí kolébkou s magnety.

Co se týče samotného designu hodinek, jen těžko byste je rozpoznali od původních Apple Watch Ultra, přesto však nabídnou několik vylepšení. Velmi zvědaví jsme například na možnost interagovat s hodinkami pomocí sevření prstů. Toto gesto lze provést ve více než 60 různých scénářích, avšak v tuto chvíli funkce prozatím není podporována (což se však v následujících měsících změní). Hodinky, respektive senzory na zádech, k rozpoznání gesta monitorují například i krevní oběh, jedná se tedy o poměrně sofistikovanou funkci.

Ovládání hodinek zmíněným gestem je pak umožněno také díky nasazení nového čipsetu, který nabídne vyšší výkon a celkově dělá z hodinek chytřejší zařízení. Díky watchOS jsou Apple Watch do jisté míry autonomní a v kombinaci s LTE toho zvládnou skutečně hodně i bez telefonu. Novinkou je rovněž chytrá asistentka Siri, která díky novému procesoru běží přímo v hodinkách.

Displej s neuvěřitelným jasem

Z hlediska prvních dojmů nás pak zaujal displej, který nabídne až neuvěřitelný maximální jas o hodnotě 3 000 nitů. Tato hodnota je tak zárukou skvělé čitelností i za nejjasnějšího dne, což se může hodit při používání hodinek ve slunečném prostředí. Také celé prostředí je krásně responzivní a v tomto ohledu nelze nic vytknout.

Samozřejmostí je rovněž široká paleta sportovních a zdravotních funkcí, ať už jde o režim potápění, EKG, monitoring okysličení krve, srdečního tepu a mnohé další. Velkou předností Apple Watch Ultra 2 je pak také delší výdrž, a to konkrétně 36 hodin na jedno nabití při běžném používání, případně až 72 hodin v úsporném režimu.

Apple Watch Ultra 2

U Mobil Pohotovosti koupíte nové Apple Watch Ultra 2 nejvýhodněji, a to díky speciální službě Koupíš, Prodáš, Splácíš, v rámci které pořídíte novinky od Applu za vůbec nejnižší měsíční splátku, a to již od 707 Kč měsíčně. Více se dozvíte na mp.cz/novinky-apple.

Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
Sportovní hodinky s označením Ultra a výdrží neskutečných 36 hodin 🤣 Famózní, sen každého influencera.
Standa Jandečka
Standa Jandečka
Čemu se říká delší výdrž....o jeden den ? To je k smíchu.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Sportovce zajímá hlavně výdrž, a to Apple Watch nesplňuje.. zbytečné tamagoči.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze