Apple Watch Ultra 2 zaujmou hlavně vylepšeným procesorem

1
Apple Watch Ultra 2 zaujmou hlavně vylepšeným procesorem
Fotografie: Apple
  • Nová generace nabídne vylepšený procesor S9
  • K Apple Watch Ultra 2 budou dostupné i nové pásky

Představení Apple Watch Ultra první generace se neobešlo bez kontroverzí. Někomu se hodinky zkrátka moc nelíbily, a tak se staly terčem posměchu. Během roku si však dokázaly svoje místo na trhu obhájit, Apple se tak rozhodl přijít s druhou generací. Co přináší?

Po stránce designu se nic nezměnilo, hodinky vypadají stejně, což je jak výhoda, tak pro některé nevýhoda. Zachována zůstala i titanová konstrukce, nově z 95 % recyklovaného titanu, díky které jsou hodinky stále tím nejodolnějším elektronickým zařízením v nabídce Applu. Nová barevná verze titanového těla nakonec ale nedorazila.

Apple Watch Ultra 2

Uvnitř nalezneme nový čip S9 s podporou funkce „Double Tap“, která poslouží například pro přijetí hovoru pomocí dvojitého klepnutí prstů, stejně jako čip U2 pro velmi přesnou detekci umístění, stejně jako v případě Watch Series 9. Čip U2 umožní například detailní hledání iPhonu pomocí šipky přímo na displeji Apple Watch Ultra 2. Výdrž se nijak nezměnila, v základu činí až 36 hodin, v úsporném režimu pak 72 hodin. Samozřejmostí je zachování 49mm pouzdra, nová generace tak bude zpětně kompatibilní s pásky z první generace. Novinkou je špičková světelnost displeje až 3 000 nitů, doposud bylo maximem 2 000 nitů.

Hodinky budou k dostání ve variantě GPS + Cellular. Cena 22 990 Kč, do prodeje se dostanou již 22. září.

Technické parametry Apple Watch Ultra 2

Kompletní specifikace
Konstrukce44 × 49 × 14,4 mm, 61 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejOLED, 1,92" (502 × 410 px), tvar: hranatý
SystémwatchOS, kompatibilní s: iOS
Datové funkceBluetooth: 5.3, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: LTE, NFC: ano
ChipsetApple S9,
Paměťvnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor564 mAh, nabíjení: bezdrátové
Dostupnost, 22 999 Kč
Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Děs, samé kecy, hlavně jak řekl že mají dlouhou výdrž a pak řeknou 36h 😂😂, a ani po 9 letech Apple nepochopil že hodinky se nosí na zápěstí takže by ty hodinky měli kopírovat zápěstí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze