Twitter testuje řadu opatření proti trollům a obtěžování

Twitter testuje řadu opatření proti trollům a obtěžování
Fotografie: Firmbee, unsplash.com
  • V nastavení přibude tzv. Safe Mode
  • Ten by měl zabránit zneužívání diskuzí pod příspěvky

Virtuální prostor sociálních sítí dokáže být pěkně nebezpečné místo. Zvláště pak takový Twitter, který ze své podstaty slouží ke komunikaci se širší veřejností. Stačí nějaký nešikovný výrok a lavina komentářů pod vaším příspěvkem vám může pěkně znepříjemnit život. O nejrůznějších formách kyberšikany nebo práci znuděných trollů nemluvě. Aby se tato sociální síť vyhnula nálepce toxického prostoru, testuje nejrůznější opatření. O jednom z nich informuje techcrunch.com. Je pojmenovaný Safe Mode (Bezpečný mód) a zatím jej testuje malá skupina anglicky hovořících uživatelů.

Těm v nastavení přibude nová položka. Po její aktivaci se po následujících 7 dní spustí filtr, který bude hlídat obsah. Jeho základem bude jazyková analýza, která má odfiltrovat urážky, vulgarity a nadměrné přispívání. Nepůjde však o hloupý automat, ale algoritmus bude brát potaz, zda s danou osobou máte co dočinění poprvé, nebo jste „staří známí“.

Z obav o duševní stav svých uživatelů zkouší Twitter nejrůznější postupy. Nejprve dal uživatelům mnohem vyšší pravomoci k moderování diskuzí pod příspěvky, to ale zřejmě nestačilo. Stejně jako každá jiná sociální síť se bojí toho, že po nepříjemných zkušenostech začnou odcházet klíčoví lidé a strhnou lavinu dalších.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze