Toyota nebude nabízet CarPlay ani Android Auto

2

Zatímco většina světových automobilek již představila své modely, které budou podporovat Apple CarPlay nebo Android Auto, tak japonská automobilka Toyota se tímto směrem nechystá. Minimálně ne v USA.

Apple CarPlay a Android Auto. Dva systémy vyvinuté pro infotainment systémy našich vozidel od dvou velkých technologických společností. Na druhé straně donedávna největší světová automobilka – Toyota. Zdá se, že k vzájemné spolupráci toho moc nechybí, ale opak je pravdou. Zatímco většina světových automobilek již představila nebo brzy představí své modely, které budou podporovat minimálně jeden ze zmíněných systému, někdy dokonce obě řešení, tak Toyota ve svých vozech nic takového nenabídne. Minimálně ne na trhu v USA.

Apple CarPlay – první pohled z CES 2015

John Hanson, národní ředitel komunikačních technologií Toyota, říka, že Toyota nemá v současné době v plánu přijmout Android Auto nebo CarPlay. „Minimálně ne ve Spojených státech. Nakonec k této variantě dojít můžeme, ale nyní se raději budeme spoléhat na naše řešení“, řekl Hanson.

Android Auto – první pohled z CES 2015

Pokud Toyota neplánuje zahrnout podporu CarPlay a Android Auto pro své modely v USA, pak se zde nabízí otázka, zda se náhodou japonská automobilka nerozhodne tyto systémy implementovat nejdříve do vozů, které jsou určené pro asijský či evropský trh.

Zdroje: jalopnik.com

Diskuze ke článku
Peter
Dobra volba, jedinou spravnou variantou je Windows Auto. Toyota ma za to u mna plus.
Petr
Windows auto, co to je? Máte info, že Toyota bude používat Windows auto? Zvlášť když rozšíření Windows phone je celosvětově minoritní?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze