Top Apps: výběr zajímavých kalendářů pro váš Android

8

Kalendář je pro řadu lidí naprosto nepostradatelnou součástí osobního i pracovního života. A právě proto se na ně dnes podíváme. Pokud se vám ten předinstalovaný ve vašem telefonu nelíbí a Google Kalendář vám přijde jako nudná volba, mrkněte se společně s námi na pár aplikací, které by vás bezesporu mohly zaujmout.

Top Apps: kalendář pro Android

Business Calendar 2

Začneme velmi populárním a časem prověřeným kalendářem, který je vhodný zejména pro ty z vás, co hledají jednoduchý, možná až strohý, pracovní kalendář. Ostatně název sám napovídá, k čemu je vlastně aplikace určena. Kalendář se však i tak před nějakým časem dočkal své druhé verze a prošel pořádnou vizuální předělávkou do moderního kabátku při zachování veškerých funkcí, díky kterým je tak populární.

Business Calednar 2

V náhledu kalendáře si můžete zapnout či vypnout popisky událostí a rychle filtrovat zobrazení podle synchronizovaných kalendářů. V nabídce vpravo se pak snadno přepnete mezi zobrazením roku, měsíce, týdne, dne či agendy. Aplikace nabízí rovněž jednoduchou funkci pro vytváření různých seznamů úkolů ke splnění a velmi přehledně vám ukazuje narozeniny, výročí a další událostí pomocí barev, které si lze upravit. A pro ještě více funkcí lze zakoupit i Pro verzi.

Stáhnout Business Calendar 2 - Kalendář

Google Play

SolCalendar

Druhým kalendářem na našem seznamu je SolCalendar, který se prezentuje jako souhrnné řešení pro všechny vaše plánovací potřeby. Máme tu samozřejmě samotný kalendář, velmi dobře propracované to-do listy, které můžete obohatit spoustou různých nálepek a dokonce vám ukáže i předpověď počasí pro každý den.

SolCalendar

Navíc se v kalendáři hezky orientuje díky využívání gest. Swipe doprava z kalendáře vás dostane do týdenního přehledu, kde se pomocí pinch-to-zoom můžete dostat i na hodinový přehled pro daný den. Naopak swipem doleva na vás vykouknou vaše to-do listy a pouhým scrollováním se pohybujete mezi měsíci. Všechno zkrátka funguje hezky dohromady a třešničkou na dortu je naprostá absence jakýchkoliv nákupů v aplikaci, vše je naprosto zdarma.

Stáhnout SolCalendar - Calendar / To do

Google Play

CloudCal

Další kalendář je velmi zajímavý hlavně díky jeho přístupu k zobrazení vašich událostí. Díky systému takzvaných „Magických Kruhů“ vidíte hned na první pohled, jak moc jste v daný den zaneprázdněni. Barevné kruhy kolem jednotlivých dnů vám vše snadno ukáží, přičemž se mohou i vrstvit, takže můžete mít jeden úplný zelený kroužek značící celodenní událost jako narozeniny a menší výřez z kruhu odpovídá třeba době vaší schůzky.

CloudCal

To však není vše. I zde si dali vývojáři záležet na snadném ovládání. Swipe doleva vás dostane na denní hodinový přehled s jedním malým fíglem. Zobrazí se vám totiž takový den, který právě držíte na kalendáři při swipu. Chcete vidět přehled na 25.? Držte při vykonání swipu na kalendáři 25 a jste tam. Swipnutí doprava je opět pro týdenní přehled, který je udělaný formou pěkných karet a navíc všude stále vidíte kompletní měsíční přehled v pravém horním rohu. Samozřejmě se můžete scrollováním opět pohybovat mezi měsíci a najdete tu i skutečně bohaté možnosti nastavení a ještě více možností lze získat po zakoupení Pro verze.

Stáhnout Cloudcal - Calendar for Google/Exchange

Google Play

UpTo

Jako poslední se představí zajímavý kalendář UpTo. Ten není pouze o různém plánování a schůzkách, ale o všem, co vás zajímá. Jeho hlavní a především originální funkcí je systém dvou vrstev. Jedna je vaše osobní/pracovní, druhá vrstva je pro události, které sledujete ve vašem kalendáři na základě oblíbených věcí, zájmů a lokace.

UpTo

Ze spousty seznamů si můžete zaškrtnout sledování třeba vašeho oblíbeného sportovního týmu, TV seriálu, kulturních akcí a dalších událostí. Automaticky tak budete mít zapsány ve vašem kalendáři veškeré televizní přenosy vašeho týmu, nové epizody Her o Trůny nebo třeba data všech divadelních her ve vašem městě. A jako příjemný bonus můžete tento zájmový kalendář sdílet i s vašimi přáteli a rodinou. Nenajdete tu žádné nóbl ovládání nebo bohaté možnosti nastavení, ale pokud chcete vidět ve vašem kalendáři automaticky novinky a události, co vás zajímají, postará se UpTo o všechno za vás.

Stáhnout UpTo - Calendar and Widget

Google Play App Store

Diskuze ke článku
Pepan
škoda že chybí porovnání s čerstvě dostupným BlackBerry kalendářem.
Petr
Ja i manzelka mame telefony s androidem 6.0 LG. Jak mam nastavit, aby se mi s ni synchronizoval kalendar? Jde mi o to, ze si chci do kalendare zapisovat svoje udalosti a u nekterych bych dal moznost hned pri zapisovani "ukazat v kalendari manzelky". Jal to udelat?
Karel Koudelka
Karel Koudelka
Trochu mi tu chybí kalendář od Googlu s automatickým vytvářením údálostí z Gmailu/Inboxu.
Martin Frýzek
Martin Frýzek
Myslím,že vše výše zmiňované umí ,,Kalendář+Planner Plánovač", který preferuji a jsem velmi spokojen. Objevil li se v dřívějšku nějaký problém, vývojáři po upozornění okamžitě reagovali a druhý den byla aktualizace s opravou. Nyní už delší dobu bez problémů.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze