Top Apps: doporučujeme nejlepší klávesnice pro Android

10

Určitě jsme si všichni již zvykli na softwarové klávesnice v našich telefonech, ale to neznamená, že nemohou být ještě rychlejší, chytřejší či neopravovat slova, která nechceme. A proto se dnes v Top Apps podíváme na nejlepší klávesnice, které můžete svému Androidu, potažmo vašim prstům, vůbec dopřát.

Top Apps: klávesnice pro Android

Fleksy: rychlost především

Fleksy je velmi prostorná klávesnice, je obohacena o nemalé množství jednoduchých gest, a to za jediným účelem, rekord lámající rychlostí. Není náhoda, že právě tato klávesnice zlomila v roce 2014 Guinnessův světový rekord v rychlosti psaní textové zprávy.

Fleksy

Pomocí swipnutí nahoru a dolu můžete opravovat slova ze doporučeného seznamu, zatímco swipe doleva slovo smaže a doprava naopak přidá mezeru či tečku. Je to velmi jednoduchý a efektivní systém, který se ovšem nejvíce projeví u klasického psaní. Pokud tedy hledáte skvělou klávesnici pro swipe-psaní, poohlédněte se raději někde jinde.

Fleksy

Klávesnici si navíc můžete do značné míry upravit nejen pomocí více jak 40 barev a témat nebo změnou velikosti, ale také pomocí různých rozšíření. Najdete zde rozšíření pro posílání obrázků a GIFů, můžete si přidat sadu kláves s čísly nebo třeba nejoblíbenějšími slovy, znaky a emotikony. Povolit lze i automatické zkracovaní slov (z „by the way“ udělá automaticky „BTW“), přidat si Editor pro jednoduší kopírování a vkládání textu a mnohé další.

Stáhnout Fleksy

Google Play App Store

SwiftKey: ta nejchytřejší

Pravděpodobně ta nejznámější klávesnice v obchodě Google Play, to ve zkratce SwiftKey, jež má jeden s nejpropracovanějších designů samotného rozvržení klávesnice, který lze na Androidu najít. Stejně jako u jiných klávesnic, i zde můžete psát tradičním způsobem nebo pomocí „flow“, což je pouze jiné jméno pro swipe-psaní. Obě metody zvládá výborně a psaní je opravdu rychlé a přesné.

SwiftKey

SwiftKey se nestala tak populární pro nic za nic, přišla se spoustou vlastností, které se spousta ostatních vývojářů snaží v průběhu let okopírovat. Aplikace používá velmi chytrou umělou inteligenci pro učení se vašemu stylu psaní a přizpůsobení se, aby co nejlépe predikovala slova, která chcete psát, a to včetně emotikonů. Navíc i samotný vzhled klávesnice je velmi čistý a jednoduchý.

SwiftKey

Můžete vybírat z různých velikostí a rozvržení kláves včetně „módu pro palce“, který rozdělí klávesnici na dva kusy s prázdným místem uprostřed. Pro mě největší předností SwiftKey je však podpora více jazyků najednou. Narozdíl od jiných klávesnic nemusíte manuálně přepínat mezi anglickou a českou klávesnicí, jednoduše píšete, co chcete a klávesnice automaticky pozná, v jakém jazyce dané slovo či zkratka je. Navíc se pracuje na ještě chytřejší verzi aplikace, která funguje na bázi neuronových sítí, ta je sice prozatím funkční pouze pro psaní v angličtině, ale ukazuje nám to, že tuto aplikaci čeká stále ještě zářivá a velmi zajímavá budoucnost.

Stáhnout SwiftKey

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Klávesnice Google: jednoduchá a funkční

Klávesnice od Googlu nabízí zejména jednoduchý a čistý design, který zkrátka funguje. Material Design, témata, mnoho jazyků, převod textu na mluvené slovo, psaní gesty – je toho opravdu spoustu. Stáhnout jí můžete navíc z Google Play zdarma bez jakýchkoli další placených doplňků, vše dostanete hned a zadarmo.

Google Klávesnice

V poslední aktualizaci jsme se navíc dočkali dalších novinek, díky kterým se tato klávesnice ještě více odlišuje od konkurence. Mimo úprav vzhledu a velikosti jsou zde i zajímavá gesta, jako je třeba nová funkce pro mazání textu. Stačí přejet z klávesy pro mazání doleva a poté už si kontrolujete pomocí tahu, jak moc slov se označí. Poté stačí jen pustit a vybraná slova se smažou. Podobně funguje i nové ovládaní kurzoru, kdy s ním tahem doleva či doprava z mezerníku hýbete. Je to velmi intuitivní a návykové ovládání, které na jiných klávesnicích takto dobře zpracované nenajdete.

Google Klávesnice

Stejně jako SwiftKey, i Google Klávesnice se učí z vašeho stylu psaní a to rovnou z celého ekosystému Googlu. To znamená, že se učí váš styl psaní i z ostatních aplikací, jako je třeba YouTube nebo Gmail, aby mohla dávat ještě přesnější návrhy slov.

Stáhnout Klávesnice Google

Google Play (zdarma)

Chrooma: přizpůsobivost až na prvním místě

Chrooma není v podstatě nic jiného než Google Klávesnice pro ty z vás, kterým se líbí její vzhled, ale postrádají širší možnosti úprav. Vše začíná samotným vzhledem, kde si můžete vybrat doslova jakoukoli barvu chcete nebo jednoduše necháte aplikaci rozhodnout o barvě na základě pozadí aplikace, v které zrovna píšete. Je tu i noční mód, výběr stylu klávesnice, fontu, velikosti samotných kláves a mnohé další úpravy.

Chrooma

Upravit můžete i způsoby zadávání textu od různých preferencí pro dvojí poklepání mezerníku přes zobrazení emitokonů, citlivosti stisku kláves, délky vibrací až po výběr různých gest a úpravu navrhovaných slov. Aplikaci můžete i synchronizovat pomocí Google účtu a nabízí možnost podpory více jazyků bez nutnosti přepínání podobně jako SwiftKey.

Chrooma

Bohužel poslední dvě funkce se společně například se swipe-psaním odemknou až po zakoupení PRO verze. To vás relativně dost omezuje, co se speciálních funkcí týče, které ostatní klávesnice nabízejí zadarmo. A i když se jedná více méně o kopii Klávesnice od Googlu, nenajdete zde chytré funkce, kterými díky posledním aktualizacím oplývá.

Stáhnout Chrooma Keyboard

Google Play

Diskuze ke článku
Martin
Tak u mna je to jednoznacne google klavesnica . Pouzivam boh vie jak dlho a nesmierna spokojnost .
Nick Cave
po počátečním vyzkoušení všech možných jsem zustal u vynikající A.I. Type, časté aktualizace posunují tuto klávesnici k dokonalosti, mám placenou verzi na smartphonu, tabletu
Martin
Já přešel na google a super. Jen jedna věc mě štve. Když chci pomocí mezerníku posouvat kurzor, často místo toho skočí nabídka pro jinou klávesnicí. Nedá se to odstranit ???
Filip
Sice nemám Android, ale Fleksy používám a super.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze