Top Apps: alternativní offline navigace

16

Je zima, prázdniny a s tím souvisí i čas dovolené. Je tedy čas vyrazit někam na hory, ale co když úplně nevíte, jak se do vámi zvolené destinace dostat? Od toho tu máme dnešní výběr alternativních navigací k zavedeným Google Mapám, které vám na dlouhých i kratších cestách zaručeně pomohou. Zároveň však nebudete potřebovat drahocenná data, jelikož naším výběrovým kritériem byl offline režim, abyste se nemuseli strachovat o signál.

Top apps: offline navigace

Sygic

Naší první navigací se stává velmi známá aplikace Sygic. Ta může zaujmout třeba už svým využíváním 3D map od známého TomTomu, což dává aplikaci pěkně zpracované a časem prověřené podklady, které je nutné hned po prvním spuštění stáhnout. Mapy jsou nabízeny pro většinu zemí světa a rovněž jsou pravidelně aktualizovány.

Sygic

Mezi hlavní přednosti patří offline navigace, hlasové ovládání GPS s naváděním, 3D mapování, asistence zařazení do silničních pruhu i to, že si navigaci můžete nechat dokonce promítat na čelní sklo vašeho automobilu. Přihodíme podrobné nastavení cesty, SOS mód, parkovací informace a více jak milion bodů zájmu na mapě a máme tu opravdu schopnou offline navigaci.

Sygic je ke stažení zdarma se sedmi denním trial režimem, takže pokud jí chcete poté nadále naplno používat, je nutné si připlatit za prémiové funkce. Pokud nezaplatíte, jsou funkce zdarma značně ořezané.

Stáhnout Sygic GPS Navigace a Mapy

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

HERE WeGo

Náš seznam pokračuje velmi povedenou a pěknou aplikací HERE WeGo, což je přejmenovaná navigace vyvinuta Nokií a původně určena pro Windows Phone. Jedná se o aplikaci, která je zcela zdarma a má být určena především pro offline používání. Nabízí navigaci jak pro řidiče, tak i chodce, cyklisty a hromadnou dopravu. Rovněž tu máme informace o dopravě v reálném čase, různé body zájmu v okolí či možnost sdílet pozici s přáteli.

HERE WeGo

HERE WeGo nabízí zkrátka v podstatě vše, co Google Mapy a přidává ještě něco málo navíc. Cyklistická navigace, různé možnosti zobrazení map či informace o cenách lístků jsou opravdu užitečně a také systém doporučování bodů zájmu je jedním z nejlepších, jelikož si bere informace z Wikipedie, TriAdvisoru, Car2go a dalších zdrojů.

Stáhnout HERE WeGo

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

MAPS.ME

Poslední navigací dnešního seznamu je MAPS.ME, která se stejně jako Here WeGo zaměřuje na offline navigaci. Maps.me vás nechají stáhnout města a kraje pro případnou navigaci bez připojení k internetu hezky samostatně a pro své offline podklady využívá OpenStreetMap. Na rozdíl od jiných aplikací, které využívají tyto podklady, je však kompletně zdarma.

MAPS.ME

Jako vždy tu najdeme podrobnou a propracovanou navigaci s hezkou grafikou a bohatý seznam bodů zájmů, který zahrnuje rovněž místa s Wi-Fi připojením nebo toalety. Bohužel však nenabízí informace o dopravě v reálném čase, jelikož je to přeci jen čistě offline aplikace. I tak je však MAPS.ME užitečnou navigací, u které si nemusíte lámat hlavu s připojením a zatímco u většiny aplikací je offline navigace bonusem na druhém místě, zde je na místě prvním.

Stáhnout MAPS.ME

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Miroslav Maršál
Miroslav Maršál
Škoda, že je to až tak moc povrchně, tohle téma by si zasloužilo jít víc do hloubky.
Funkce, uživatelská přívětivost, stabilita, náročnost na HW, ...
Já třeba od jara používám pro cesty do zahraničí androidího TomToma. A POZOR! - ten se mi osvědčil i na motorce, protože v možnostech trasy má volbu "Klikatá", což je naprosto super! Která další mobilní navigace to ještě má?
Kde se tohle má člověk dozvědět, když ne tady? Dík.
Martin
Sygic je k ničemu na uzavírky neupozorňuje třeba navržením objízdné trasy a pokud jsi v Německu bez datovýho roamingu tak ti to řekne že nemáš zaplacený a přestane tě to navádět do pruhu. Debilita jakoby to nemohlo být vepsaný v nejakým souboru. Teď budu zkoušet TomTom Go, tak su zvedávej.
K
Vyzkoušel jsem hodně navigací, včetně těch v článku, a to u nás i v zahraničí a už používám jedině Waze. Vše ostatní stojí za hovno.
htcjirka
htcjirka
Víceméně trapná reklama na Sygic, který je více líbivou omalovánkou než řádnou, kvalitní navigací.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze