Test odolnosti Sony Ericsson Xperia active (video)

19

Sony Ericsson v rámci velice dobře hodnocené řady Xperia telefonů představených během roku 2011 uvedl na trh také jeden odolný telefon. Xperia active jsme si samozřejmě už dávno představovali v klasické recenzi. Nyní se nám ale podařilo získat kousek, který jsme mohli podrobit i trochu těžší zátěži, než obnáší běžná recenze.

Pokud tohoto obrněného prcka s Androidem ještě pořádně neznáte, přečtěte si nejdříve naši recenzi. Ve zkratce: operační systém Android, 1GHz procesor, 3 palcový dotykový displej, plus další běžná výbava (nuda …). No a samozřejmě zvýšená odolnost! V podstatě se dá říci, že se jedná o Sony Ericsson Xperia mini s jiným obalem.

Jenže tento obal zajišťuje telefonu certifikovanou ochranu podle IP67. Co že to znamená? Výrobce se zaručuje, že telefon bude plně odolný proti vniknutí prachu a zároveň vydrží až 30 minut ponořený ve vodě v maximální hloubce 1 metru. To vše bez úhony.

Tip: přečtěte si také kompletní recenzi Sony Ericssonu Xperia active.

Na podělení se o bezprostřední zážitky s vašimi blízkými při prvním kurzu potápění se tak sice stále budete muset poohlédnout po jiném zařízení, ale pro běžného uživatele tato úroveň ochrany jistě postačí. Nebudete se muset bát například vzít telefon jako společníka na náročnější outdoorové sporty nebo jinou aktivnější činnost. Když přeletíte přes řidítka motorky do potoka, nebo vás na večerní procházce pouští přepadne písečná bouře, telefon to bez ztráty hvězdičky přežije.

Ostatně, abychom nezůstali pouze u prázdných proklamací, všechno jsme po vás natočili na video. Tedy takovou domácí simulaci…

Sony Ericsson Xperia active – test odolnosti

Jak je vidět, telefon opravdu dostává tomu, co slibuje. Musíte mít ale na paměti, že se samozřejmě nejedná o nezničitelný telefon. Slabinou může být například displej (ač z tvrzeného skla), tvrdý zásah kamenem by přežít nemusel.

Pro aktivnější uživatele by ale i tak mohl představovat ideální kombinací chytrého telefonu (se všemi možnostmi užití, které z toho vyplívají) a odolnějšího zařízení, na který se nemusí v rukavičkách. Jistě také potěší přítomnost speciálního obalu na telefon pro připnutí na ruku přímo v prodejním balení a také základní aplikační výbava pro měření sportovních výkonů. Naopak překážkou by pro někoho mohl být až moc malý displej. Přeci jen 3“ nejsou na čistě dotykový telefon bez klávesnice úplně mnoho.

Sluší se také vzpomenout konkurenci v podobě Motorola Defy+ a Samsung Galaxy Xcover, kteří nabízí obdobnou konfiguraci, jako dnes testovaný Sony Ericsson Xperia active.

Sony Ericsson Xperia active můžete zakoupit na značkovém eShopu Sony Ericsson.

Diskuze ke článku
mira
Video bylo dáno na youtube 13.11.2011, to jste psali těch pár vět k tomu do článku 18 dní? Jinak test fajn, podrobit ho opravdové zkoušce jako je pád při běhu do bláta, pláž a tak by bylo ještě víc super, ale kdo by dobrovolně poskytl mobil pro možné zničení a zcela jisté poškrábání.
xsarahdi
neviem ako ste skúšali tú spúšť fotoaparátu ale tu sú videá ktoré potvrdzujú, že sa dá krásne natáčať pod vodou aj fotiť...neviem prečo Vám nie???...
http://www.youtube.com/watch?v=ewuRzONjZEY
http://www.youtube.com/watch?v=8G15lKDrrLc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=seiCDlwLRms&feature=related
Bob
Manželka tento telefon má a je s ním maximálně spokojená. Můžu jen doporučit.
PWfinswimmer
Dobrý den, je tento telefon odolný proti zimní horské zimě, nevím, jestli by mráz nemohl poškodit displej, nebo případně zbytek elektroniky ? děkuji.
Pavel W.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze