Motorola Defy+: vylepšený obrněnec s Androidem

7

Pomalu ale jistě začíná přibývat odolných telefonů. Svůj další dnes představila Motorola, byť jde jen o vylepšený starší model Defy. Mezi hlavní přednosti kromě zvýšené odolnosti proti vodě a prachu patří rychlejší procesor a nejnovější verze operačního systému Android.

Kdysi dávno se na našem trhu prodávalo hned několik odolných telefonů. Každý si vzpomene na Siemense řady M, Nokii 6250 nebo Ericsson R310. Pak ale z trhu zmizely a po nástupu dotykových telefonů se zdálo, že se jejich doba už nikdy nevrátí. Výrobci však šli do sebe a v poslední době se zdá, že se blýská na lepší časy. Motorola už rok prodává model Defy, Samsung chystá svůj Galaxy Xcover a Sony Ericsson plánuje Xperii active. Právě první jmenovaná obrněná dotykovka se dnes dočkala omlazení. Nejde tedy o nový model. Novinka k původnímu názvu přidává pouze znak +, který značí vylepšení pouze uvnitř. Design zůstal nezměněn. Co nám tedy nová Defy+ nabízí?

Motorola Defy+ na oficiálních fotografiích

V prvé řadě to bude zvýšená odolnost proti vodě a prachu. Pyšní se certifikací IP67. Proti pádu však odolnost udávána není a ačkoli je displej chráněn sklíčkem Gorilla Glass, házet bych s Motorolou nedoporučoval. I přesto se cení kompaktní rozměry, kde potěší především tloušťka 13,4 milimetrů. Také hmotnost 118 gramů uvítá nejen kapsa, ale i ruka. Beze změny zůstal displej. 3,7 palců a rozlišení 854 x 480 pixelů je však více než dostatečné. Prvním vylepšením je baterie, jejíž kapacita se navýšila na 1700 mAh. Motorola Defy+ by tak měla i při běžném využívání, kdy budete online, vydržet dva dny na příjmu.

S Motorolou Defy+ můžete vyrazit kamkoliv - na párty, do pouště i k vodě

Změnou k lepšímu prošel také procesor. Z původního TI OMAP 3610 s taktem 800 MHz povýšil na OMAP 3620 a takt 1 GHz. S plynulostí tedy rozhodně nebudou žádné problémy. Doplním ještě číselné hodnoty pamětí. RAMka 512 MB, interní paměť 2 GB a v balení naleznete i paměťovou kartu o kapacitě 2 GB. Třetí nejvýznamnější změnou je přítomnost nejnovějšího Androidu ve verzi 2.3 Gingerbread.

TIP! Přečtěte si preview původní Motoroly Defy

Ve zbylé výbavě zřejmě nebudete postrádat nic zásadního. Integrovaný fotoaparát pořizuje až 5 megapixelové snímky. Cizí mu není automatické ostření a kamarádí se s LED diodou. Datové funkce zastupuje HSDPA s HSUPA a nechybí ani Wi-Fi. Využívat budete moci naplno také Google Mapy, neboť Defy+ nabídne i asistovanou GPS. V prodeji by se Motorola Defy+ měla objevit ještě během třetího čtvrtletí. Startovací cena ani dostupnost přímo v České republice nebyla oznámena.

Technické parametry Motorola Defy+

Konstrukce107 × 59 × 13,4 mm, 118 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 3,7" (854 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus
ChipsetTexas Instruments OMAP3620, CPU: 1×1 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 2 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 700 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ3 2011, ?
Diskuze ke článku
koala
Po dlouhé době je to jediná motorola, která mně zaujala. Nejde o to, že bych furt lezl na hory, nebo skákal do vody s telefonem, že bych tu odolnost tak potřeboval.. Spíš by byl dobrý pocit že se o můj drahý telefon zas tolik nemusím bát, že se mu něco stane. No a mimo jiné vypadá báječně. Má štěstí, že v sobě má android, jinak bych o něm ani neuvažoval.
hogo
co na něm vylepšili kromě 1GHZ procesoru? koukal jsem se na špecifikace a je to ten istý telefon jako jeho předchodce. Jinak mně taky zaujal, jenom se mi nějak nelíbí výrobce. Zatím se mi všechny motoroly nějak zničili a taky neměli moc dobrou výdrž...
Joe
Vite kde je nejaka ceska videorecenze na tuto motorolu dekuji
tonik
nejaka recenzia nato by bola celkom dobraaa :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze