Odolný Sony Ericsson Xperia active využívá Horská služba ČR

1

Od tohoto týdne využívají záchranáři Horské služby ČR smartphone Sony Ericsson Xperia active. Svůj nový služební telefon si záchranáři vybrali na základě odolných vlastností a praktických funkcí, které lze spolehlivě využívat i za extrémních podmínek v horských oblastech.

TIP! Test odolnosti Sony Ericsson Xperia active (video)

Horská služba ČR, která ročně zasahuje u několika tisíc případů, vybrala pro své profesionální záchranáře smartphone, který je možné všestranně využívat v běžném pracovním nasazení i při náročných zásahových akcích. Vzhledem k vysoce odolným vlastnostem a výkonným funkcím se po prvotních testech osvědčil smartphone Xperia active od Sony Mobile. Horská služba opatřila pro své zaměstnance několik desítek těchto telefonů.

„Xperia active velmi pozitivně oslovila jak mne, tak mé kolegy, kteří se nebojí nových technologií. Pokud bych měl doporučit nový telefon všem záchranářům Horské služby, pak je Xperia active jasnou volbou. Telefon se mnou absolvoval i sněhovou bouři za teploty -12 °C a veškeré funkce telefonu i s mokrým displejem fungovaly naprosto spolehlivě,“ uvedl Marek Fryš, záchranář horské služby, Špindlerův Mlýn.

Sony Ericsson Xperia active - fotografie z recenze
Čtěte - Recenze Sony Ericsson Xperia active – Odolný Android s uchem

Xperia active je vybavena 3 palcovým displejem ze skla odolného proti poškrábání s možností ovládání mokrými prsty. Pětimegapixelový fotoaparát umožňuje pořizovat videa v HD kvalitě a díky technologii Mobile Bravia Engine lze veškerý obsah na displeji prohlížet ve vysoké kvalitě i na přímém slunci. Spolehlivou odolnost telefonu vůči vodě i prachu potvrzují standardy IP67, jejichž testování byl tento smartphone podroben. Pro vyznavače outdoorových aktivit je telefon vybaven také speciálními aplikacemi, jako je barometr, kompas či kontrola tepové frekvence. V průběhu prvního čtvrtletí tohoto roku nabídne i Xperia active aktualizaci na nejnovější verzi Android 4.0.

Technické parametry Sony Ericsson Xperia active

Kompletní specifikace
Konstrukce92 × 55 × 16,5 mm, 110,8 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 3" (320 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 205
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 320 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostříjen 2011, ?

Zdroje: TZ Sony Ericsson