Samsug Galaxy Xcover: živý pohled na obrněného Androida

Mezi telefony a tablety se na veletrhu IFA 2011 našel i odolný kousek, který navíc spadá do rodiny Samsung Galaxy. Očekávat tak můžete operační systém Android a kromě zvýšené odolnosti i velmi dobrou funkční výbavu.

Po odolných telefonech se v jedné době doslova slehla zem. Nápravu zjednaly až méně známé značky a v poslední době se opět začínají angažovat i velcí výrobci. Svůj odolný telefon nabízí Motorola, plánuje jej Sony Ericsson a brzy se do prodeje dostane i chytrý odolný Samsung, který se řadí do rodiny Galaxy a zároveň odolné rodinky Xcover. Doposud jsme byli zvyklí, že modely Xcover nenabídly otevřený operační systém. Změna přichází až nyní. Model Galaxy Xcover disponuje nejnovějším operačním systémem Android 2.3 Gingerbread.

Ačkoli se na veletrhu IFA netěšil nijak velkému zájmu, jistě si své zákazníky najde. Bude se jednat o jeden z mála telefonů s normou IP67. O co jde? Telefon vydrží až 30 minut pod vodou v hloubce až 1 metr, odolá prachu a nerozhodí ani nějaký ten pád. Dle toho také vypadá tělo telefonu. To je vyrobeno z odolných a mnohdy pogumovaných plastů. Zadní kryt drží na svém místě opravdu pevně. Vděčí za to velkému šroubu. Boky telefonu jsou upraveny vroubkováním, což slibuje jisté držení i v případě, že budete mít například mokré ruce. Vzhledem k odolnosti Samsung pro tentokrát opustil senzorové klávesy a nahradil je klasickou hardwarovou trojicí.

Oficiální fotografie Samsungu Galaxy Xcover

Telefon nabídne poměrně velký 3,65 palcový displej s rozlišením 320 × 480 pixelů. Rozlišení tedy nijak jemné, ale to by koncovým uživatelům nemuselo vadit. Ti mnohem více ocení odolnost Gorilla Glass. O běh operačního systému Android se postará procesor s taktem 800 MHz. Více než dostatečná je i paměť RAM, která dosahuje hodnoty 512 MB. Nechybí ani fotoaparát disponující rozlišení 3,2 megapixely a automatickým ostřením. Sekunduje mu i LED dioda, která půjde jistě použít i jako praktická svítilna.

IFA: Samsung Galaxy Xcover – první pohled

Technické parametry Samsung Galaxy Xcover

Kompletní specifikace
Konstrukce122 × 66 × 12 mm, 100 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 3,65" (320 × 480 px)
Fotoaparát3,2 Mpx (2 048 × 1 536), LED dioda, autofocus, video: 640 × 480 px, 25 FPS
ChipsetMarvell MG2, CPU: 1×800 MHz, GPU: ano
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 150 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémSymbian 6.0 S80
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostleden 2012, 3 539 Kč
Diskuze ke článku
Jakub
No nevím ale xperia activ se mi zdá teda pěknější a bytelnější (na pohled).
cd242
Mě stále vychází nejlépe Motorola Defy+. 1GHz procesor, rozlišení 480 × 854 a 5Mpx foťák.
ivanhoe
Nikde tu neni video s Galaxy Tab 7.7, proc?
ChironM
Trochu jsem doufal, že se to rozlišení displeje nepotvrdí. Bohužel takhle je to docela ubohé, zvlášť vůči úhlopříčce. Přeci jen od odolného telefonu očekávám, že ho budu využívat při různých outdoorových aktivitách s mapami a tam se to rozlišení sakra hodí. Škoda, jinak bych do něj nejspíš šel.
Takže zbývá Xperia s malým displejem, takže taky nic. Tak to vyhraje asi Defy+, jen mě docela žere, že asi nebude oficiálně v češtině. Jde nějak čeština doinstalovat, nebo musím přeinstalovat celý systém?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze