Testujeme Sony Ericsson Xperia active – dojmy, fotografie, video

17

Nový Sony Ericsson Xperia active se honosí přívlastkem odolný. Svůj příchod si spolu s deštivým podzimem nemohl lépe načasovat. Ve zkratce jde o malinký telefon s perfektní výbavou, zvýšenou odolností, za příznivou cenu. Jedná se tedy o jasnou volbu pro aktivně žijící uživatele?

Sony Ericsson Xperia active - oficiální fotografie

Redakčnímu testu se právě podrobuje Sony Ericsson Xperia active, který patří mezi tzv. odolné telefony. V podstatě se řadí mezi obrozence. Proč? Odolné telefony jsme tu měli již před deseti lety. Jenže pak se vytratily a s nástupem dotykových displejů jejich návrat asi nikdo nečekal. Dnes však víme, že je vše jinak. Svou odolný dotykový model má Motorola, nyní i Sony Ericsson a brzy se přidá i Samsung.

Sony Ericsson Xperia active

Xperia active je na první pohled velmi malinká a směle se řadí mezi nejmenší telefony s Androidem. Výhoda je nasnadě – menší displej není tak náchylný k rozbití, ačkoli je krytý tvrzeným sklem. O bytelnost konstrukce se stará hliníkový rám, ve kterém je efektně schován nápis Xperia. Mnohem nápaditěji ale působí velké poutko v pravém dolním rohu. Někomu se tento, řekněme výstřelek, příliš nelíbí. V každém případě jde o jasné poznávací znamení, které navíc najde i praktické využití.

Sony Ericsson Xperia active – videopohled

Kromě nárazu, odolá Xperia active i prachu a vodě. Potvrzení této skutečnosti přináší certifikace IP67. Telefon je opravdu zcela uzavřen a proniknout by nemělo ani smítko. Konkrétní popis necháme recenzi, nicméně zmíním, že baterie je krytá hned dvakrát.

Xperia active a její typické poutko

Odolný Sony Ericsson není žádné ořezávátko. Při pohledu na jeho výbavu totiž zjistíte, že vychází z malých Xperií letošního roku. Počítejte s 1 GHz procesorem, 512 MB RAM či grafickou akcelerací. Taktéž je přítomen 5 megapixelový fotoaparát s možností záznamu HD videa. Ještě před samotnou recenzí se můžete podívat na ukázkové snímky nebo na novou funkci 3D Panorama.

Nepřehlédněte: Vyzkoušeli jsme pořizování 3D panoramat na Sony Ericssonech

Ukázkové fotografie

V Xperii active totiž běží nový Android 2.3.4, který kromě 3D Panorama přináší i možnost rychle pořídit screenshot obrazovky. Stále však platí, že jej má Sony Ericsson perfektně odladěný a nad plynulostí budete jen žasnout.

Sony Ericsson Xperia active právě testujeme. Ptejte se nás na to, co vás zajímá. Otázky pokládejte v diskuzi zde pod článkem nebo na Facebooku i Twitteru.

Technické parametry Sony Ericsson Xperia active

Kompletní specifikace
Konstrukce92 × 55 × 16,5 mm, 110,8 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 3" (320 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 205
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 320 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostříjen 2011, ?
Diskuze ke článku
Crozz
jaké obsahuje outdoorové fce?
Jakub
Parádní telefon moc se mi líbí.. Prosím chci se zeptat na příslušenství livedock a sluchátka livesound, neví někdo kdy se dostanou do prodeje?
bob
Pěkné videopředstavení!! Nenáslilné a inteligentní... Říkám si, že mě recenze nikdy 100% neovlivní, ale dneska objednávám:o)) A rovnou oranžový - se na sněho neztratí!!!:ob
mira
Dobrý den, kdy vyjde test?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze