Telefon ze zlata, otáčecí Samsung a další zprávy týdne

mNews
Telefon ze zlata, otáčecí Samsung a další zprávy týdne
  • Xiaomi pod svou značkou Redmi představilo raritní verzi K20 Pro ve zlatém provedení
  • Samsung na český trh uvedl Galaxy A80 a blíží se rovněž Xiaomi Mi A3
  • mNews přináší souhrn nejzásadnějších zpráv z uplynulého týdne

Dnes nás čeká telefon ze zlata, skutečně. Dále si ukážeme triky s otočným fotoaparáte od Samsungu a řekneme si, zda se Huawei vzdá Androidu. Vítejte u mNews.

Telefon ze zlata a otáčecí Samsung – mNews

Galaxy A80 s otočným foťákem je tu

Netradiční Galaxy A80 s otočným fotoaparátem jsme zkoušeli už v dubnu. Oficiální vydání se však trochu vzdálilo. Předností telefonu je také velký, ničím neporušený displej, silná baterie a nový Snapdragon 730. Díky vysouvací a otočné konstrukci ale fotíte selfies stejnými snímači jako běžné fotografie. Telefon je dostupný již nyní za cenu 17 tisíc korun.

Redmi K20 Pro Signature Edition je ze zlata

Jestli vám to přijde hodně, nyní raději neposlouchejte. K20 Pro v Signature edici od Redmi vás vyjde na necelých 200 tisíc korun. Mohou za to použité materiály – zlato a drahé kameny. Jde však o raritku a telefon bude velmi limitovaný. Vyrobí se pouze 20 kusů.

Xiaomi Mi A3 má českou cenu

Slyším vás, pojďme se podívat na telefon, který si koupí asi více lidí. Xiaomi Mi A3 navazuje na populární řadu telefonů v programu Android One. Novinka zaujme AMOLED displejem, ve kterém je i čtečka otisků prstů. Rozlišení HD+ však už takové terno není. Výkonu ale telefon bude mít dostatek, jen pozor, chybí NFC. Smartphone by měl být dostupný do dvou týdnů za cenu lehce pod 7 tisíc.

Huawei se nevzdává Androidu

Kauza Huawei vs USA je snad již za námi, vyplynulo z ní však, že Huawei vyvíjí vlastní operační systém Hongmeng OS. Navzdory spekulacím se ukázalo, že systém nemá v budoucnu nahradit Android. Je vyvíjen především pro použití v internetu věcí (IoT). Přechod z Androidu tedy nyní není na stole. To však neznamená, že Huawei nebude pracovat na záložním plánu.

Pokud po telefonu chcete více než jen schopnost postaršit obličej, určitě sledujte mobilenet.cz, kde se dozvíte vše podstatné z mobilního světa.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze