Opožděná aktualizace na Android 10 pro Xiaomi Mi A3 byla zastavena

10
Opožděná aktualizace na Android 10 pro Xiaomi Mi A3 byla zastavena
  • Uživatelé Xiaomi Mi A3 se téměř po půl roce dočkali aktualizace
  • Po pouhém dni ji výrobce zastavil
  • Uživatelé hlásí problémy se stažením, případně i čtečkou otisků prstů

Mobilní telefony zařazené do programu Android One se mají pyšnit čistou podobou operačního systému od Googlu a příkladnou podporou, kdy mají aktualizace chodit krátce po vydání samotným Googlem, maximálně v horizontu několika málo týdnů. Tento proces se ovšem hrubě nedaří dodržovat Xiaomi, a to zejména v případě poslední generace jeho řady telefonů s Androidem One. Xiaomi Mi A3 mělo totiž nejnovější Android 10 obdržet řekněme během listopadu. To se bohužel nestalo a uživatelé čekali dlouhé měsíce až do března následujícího roku.

Zkraje března došlo konečně ke globálnímu vypuštění aktualizace, byť samozřejmě platí šíření v několika vlnách v závislosti na konkrétním trhu. Po pouhém jednom dni však výrobce aktualizaci zastavil z důvodu vážných potíží. Server piunikaweb.com přinesl zkušenosti uživatelů, kteří hlásí různé obtíže. Některým byla aktualizace nabídnuta, avšak nešla stáhnout. Jiným stahování započalo, avšak samo se ukončilo a poté aktualizace beze stopy zmizela. Několika uživatelům se aktualizaci ale přesto podařilo stáhnout a dokonce i nainstalovat. Za výhru to však považovat nelze.

Xiaomi Mi A3 – videorecenze

Dle všeho se zdá, že aktualizace je plná chyb, což bez bližších informací potvrdilo i samo Xiaomi. Uživatelé zmiňují například velmi špatně fungující čtečku otisků prstů. Xiaomi se tak povedlo aktualizaci vydat výrazně pozdě a navíc ještě neodladěnou. Výrobce uživatelům rozeslal informační e-mail, ve kterém informuje, že pozastavený aktualizační proces by měl být co nejdříve obnoven.

Xiaomi Mi A3 128 GB

Rozměry153,5 × 71,9 × 8,5 mm, 173,8 g
DisplejAMOLED, 6,09" (1 560 × 720 px)
Fotoaparát48 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 665, 4×2 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 128 GB, microSDXC
Akumulátor4 030 mAh
Diskuze ke článku
Kytka
Xiaomi nikdy více!
Janek
To je mordor! Nehodlám čekat, mi A3 jsem již prodal a šel do Xperia 5 (Android 10).
Kulhavec
Koukám že s původní myšlenkou programu Android One si Xiaomi hlavu moc neláme. Ostatní výrobci jsou mnohem rychlejší a spolehlivější a to maj svojí nadstavbu...
R
Telefon funguje perfektně, na co prodávat, bych musel být blázen.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze