Telefon s paměťovkami, 3,5mm jackem a vyměnitelnou baterií? Nabízí jej TCL

2
Telefon s paměťovkami, 3,5mm jackem a vyměnitelnou baterií? Nabízí jej TCL
Fotografie: TCL
  • Novinka se nazývá TCL Icon X, nabízí ji operátor Metro v USA
  • Výbavou se jedná spíše o základní telefon s 6" IPS displejem

V dnešních chytrých telefonech je na první pohled čím dál více funkcí. Na druhou stranu některé dřívější, které jsme brali za naprosto samozřejmé, mizí. Jistě si na nějaké vzpomenete, ale namátkou můžeme jmenovat 3,5mm jack, slot pro paměťové karty nebo vyměnitelnou baterii. Zatímco první dvě věci ještě nalézt můžete, uživatelsky vyměnitelnou baterii již v moderním smartphonu takřka nenajdete. Výjimky ale existují a na jednu takovou lze narazit v nabídce operátora Metro v USA.

TCL Icon X

Jmenovitě jde o TCL Icon X, který je určen nenáročným uživatelům, což naznačuje už samotný plastový vzhled a například i rámečky kolem displeje. Samotný IPS panel má 6" úhlopříčku a HD+ rozlišení. O výkon se stará procesor Helio G25 a 3GB operační paměť a k dispozici je 32GB paměť + slot pro až 512GB paměťové karty.

Na zádech je pouze jeden fotoaparát s 13 megapixely, který je doplněn pouze 5Mpx čelní kamerkou. Baterie má slabší kapacitu 3 000 mAh, ale jak jsme naznačili, je uživatelsky vyměnitelná. Díky tomu si můžete pořídit náhradní kus a telefon ihned do stavu kompletního nabití. Na těle mobilu jsou pak dva konektory, a to USB-C a 3,5mm jack pro připojení sluchátek. Pro někoho jistě zajímavý telefon je však dostupný výhradně u jednoho operátora v USA v přepočtu za něco málo přes 3 tisíce korun s daní.

Diskuze ke článku
blesk owka
blesk owka
Ještě dnes se dá koupit nový nepoužitý Samsung Galaxy J5 2016, dual sim,což je poslední model s vyjmutelným AKU,který lze také pořídit okamžitě na výměnu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze