TCL představí na veletrhu IFA svůj první smartphone pod vlastní značkou

2
TCL představí na veletrhu IFA svůj první smartphone pod vlastní značkou
  • Představen má být rovněž koncept zařízení, které nabídne ekvivalent 100" obrazovky v zařízení o velikosti slunečních brýlí
  • Premiéry se dočká i nový typ pantu s názvem ButterflyHinge

Společnost TCL, která v současnosti drží licenci na výrobu zařízení BlackBerry a Alcatel, chce své portfolio rozšířit o značku smartphonů TCL. Podle nejnovějšího oznámení chystá oficiálně představit první smartphone pod novým brandem již 5. září na veletrhu IFA 2019.

Kromě toho zde má být představen rovněž nový koncept displeje překvapivě spadajícího do kategorie wearables. Ten má divákovi nabídnout ekvivalent 100" obrazovky v zařízení o velikosti slunečních brýlí. Uvedený koncept by měl vycházet z nového pantu typu „ButterflyHinge“, který doplní již existující pant „DragonHinge“ poprvé představený na veletrhu MWC v Barceloně. První komerčně dostupný ohebný smartphone by mělo TLC představit v příštím roce, možná již na MWC v Barceloně.

Generální ředitel oddělení globálního marketingu společnosti TCL, Stefan Streit, prozradil, že se společnost bude do budoucna více soustředit na mobilní zařízení. Sesterská společnost TCL s názvem CSOT vyvinula „nový“ typ displeje nazývaný jako „Dotch“, což má být složenina pojmů „notch“ a „dot“ neboli tečka, tudíž se bude pravděpodobně jednat o výřez typu „průstřel“.