Chytré hodinky od TCL pomůžou hlídat seniory i děti

3
Chytré hodinky od TCL pomůžou hlídat seniory i děti
  • Chytré hodinky TCL se hodí hlavně ke hlídání seniorů nebo dětí
  • Mají i multimediální a komunikační funkce
  • Potěší vysoká výdrž a nepříliš vysoká cena

Výrobci elektroniky se snaží reflektovat stále se zvětšující podíl seniorů v populaci. Telefony určené pro tuto skupinu obyvatel už jsou něco zcela obvyklého a nyní se k nim začíná přidávat i další příslušenství, konkrétně tyto chytré hodinky. Podobné nároky mají i děti, pro něž TCL připravilo prakticky totožné smartwatch.

Jejich úkolem je nejenom postarat se o bezpečí svých majitelů, ale díky podpoře 4G sítí mohou zůstat v kontaktu se svými nejbližšími pomocí videohovorů nebo sdílení fotografií a zasílání zpráv. Hodinky jsou vybaveny mikrofonem i reproduktorem.

TCL Movetime Family Watch MT40

Mají dále zjišťování polohy pomocí GPS, Beidou a Glonass a díky tomu lze nastavit i upozornění při opuštění vymezené oblasti, které přijde zadaným kontaktům. V případě nouze pomůže snadný přístup k funkci SOS, postačí tři sekundy podržet tlačítko na těle hodinek.

Další funkce známe z jiných chytrých hodinek a náramků. Jedná se například o sledování pohybových aktivit, monitorování spánku, připomínky na základě času nebo polohy anebo také meditační programy. Veškeré ovládání těchto funkcí směřuje k tomu, aby bylo přehledné a snadno pochopitelné.

TCL Movetime Family Watch MT40

Hodinky s displejem o úhlopříčce 1,3 palce využívají proprietární operační systém a váží 50 gramů. Do jejich těla se vešla baterie s kapacitou 600 mAh, což by mělo zajistit pohotovostní výdrž až 5 dní. Nabíjení probíhá pomocí microUSB portu přímo na těle hodinek. Mají také certifikaci zvýšené odolnosti IP65.

TCL Movetime Family Watch MT40

TCL MOVETIME Family Watch MT40 se začnou na vybraných trzích prodávat ještě tento rok. Cena černé verze pro seniory byla stanovena na 129 euro (necelé 3,5 tisíce korun). Příchod dětské verze je potvrzen od října za cenu 2 990 korun v modré a růžové.

Technické parametry TCL Movetime Family Watch MT40 S (Senior)

Kompletní specifikace
Konstrukce45 × 39 × 14,6 mm, 50 g, odolnost: IP65
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: ?
DisplejTFT IPS, 1,3" (? × ? px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: ?
Datové funkceBluetooth: 4.2, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, mobilní sítě: LTE, NFC: ne
Chipset
PaměťRAM: 256 MB, vnitřní paměť: 512 MB, paměťové karty: ne
Akumulátor600 mAh, nabíjení: ?
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
Řezňýk
Nevím proč, ale vybavil se mi film Obojek (1991). Tam nosili něco podobného na krku.
Mirek
Dnes bych tekl ze je to dobra vec jak pro seniory tak hlavne pro deti tak do 10-11let. Jde o to ze rodic vi kde je dite a kdyz opusti vymezeny prostor tak se muze neco s ditetem dit.
Jarek
Hodinky Podle mně nejlepší volbou jsou hodinky CZ značky DEEST. Prodávají se na webu v obchodě depagelectronics. Mám D99 a D200 oboje bez problémů spotřeba 20-50Kč kredit za data. Není potřeba telefon a po dohodě na obci si tam přidáte telefonní číslo na obecní policii a stačí jedno zmčknutí SOS tlačítka. Mají i senzor pádu, funkci medikace léků a různé připomínky hlasem nebo textem. Použít jdou i jako telefon, měření tlaku - tepu srdce, krokoměr apod. Zaplatíte za hodinky a nic víc krom kreditu neplatíte.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze