Eldar Murtazin: nová Nokia bude mít 4,7″ displej (aktualizováno)

Server Nokia Innovations přinesl zprávu o nově připravované Nokii Phi s nejnovějším systémem Windows Phone 8. Nechybí ani snímek, znázorňující možnou podobu novinky. Pokud by jednalo o skutečnou podobu novinky, bude to pro mnohé zklamání. Vzhled totiž vychází z Lumií 800/900.

Eldar potvrzuje spekulace - aktualizováno 22. srpna 2012

Známý ruský analytik a novinář Eldar Murtazin potvrdil, že nová Nokia Lumia s kódovým označením Phi bude mít 4,7 palcový HD displej, což by byl rekordně velký displej pro Nokii. Potvrdil také, že nová Nokia bude podporovat paměťové karty a bude představena 5. září společně s dalšími dvěma modely s Windows Phone 8.

Původní informace z 8. srpna 2012

Hned na úvod je potřeba upřesnit, že označení novinky Phi je pouze interním označením, ve finále bude novinka disponovat jiným označením. Možná se bude jednat o model Lumia 910 nebo 920, o kterých jsme psali dříve. Redaktoři serveru Nokia Innovations navíc zveřejnili i možnou podobu novinky, kterí vychází z osvědčeného designu Lumií 800 /900, čili opět se na scénu vrací polykarbonátové tělo a známý vzhled, který jsme mohli poprvé obdivovat u Nokie N9. Další nepotvrzené informace o její výbavě hovoří o přítomnosti 4,65 palcového dotykového displeje se zakřiveným sklem po stranách (od něho výrobce upustil u Nokie Lumia 900).

Možná podoba nové Nokie "Phi" s operačním systémem Windows Phone 8

Výrobcem použitá baterie bude opět nevyměnitelná, na přední straně budou pouze senzorové klávesy a po stranách čtveřice hardwarových kláves se spouští fotoaparátu i klávesou pro uzamknutí telefonu. V historii výrobce by se mělo jednat o první zařízení s dvoujádrovým procesorem, konkrétně od výrobce Qualcomm. Konečně bude přítomen i slot na paměťové karty MicroSDHC a podporována bude i moderní konektivita LTE (zřejmě v závislosti na vybraných trzích). Doposud kritizovaným nedostatkem byla u většiny Windows Phone telefonů i absence NFC čipu, novinka jej ale už obsahovat bude.

Screenshoty z prostředí nové verze systému Windows Phone 8

TIP: Windows Phone 8 oficiálně: inovace prostředí, HD displej a více jader

Zda se jedná o reálné informace a jakou výbavu nakonec novinka obdrží, se dozvíme již v září, kdy by Nokia měla první nové telefony s Windows Phone 8 představit.

Zdroje: nokiainnovation.com, wpcentral.com, tech.obozrevatel.com, mynokiablog.com, pocketnow.com

Diskuze ke článku
Čudly Mudly
Že by další krám bez možnosti vyměnit baterku nebo vložit paměťovku ... ?
abraxas
widle patri do hnoje :o)
gior
Nokia s WP8, designem osmistovky a velikosti dvetistovky? Se s ni!
Tomáš
ako ak to nemá prednú kamerku nech s tým idú do ... ako načo MS kupoval Skype? a skype bez videotelefonovania? ved skype je synonymom video chatu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze