Stydíte se telefonovat na veřejnosti? Na tato sluchátka od LG můžete šeptat

1
Stydíte se telefonovat na veřejnosti? Na tato sluchátka od LG můžete šeptat
Fotografie: LG
  • Speciální mód umožní telefonovat šeptem
  • Mezi další zajímavé funkce patří Bluetooth vysílač v pouzdře nebo UV světlo pro dezinfekci

Kompletně bezdrátová sluchátka lze také používat jako handsfree. Zatímco telefon zůstává v kapse nebo v tašce, můžete si bez problémů vyřídit hovor. I když jsou mikrofony poměrně citlivé, stále však musíte mluvit poměrně nahlas, aby vám bylo dobře rozumět. To může být někdy problém – jak kvůli soukromí, tak kvůli ohledu na soukromí. LG proto představilo novou řadu sluchátek Tone Free. Jejich společným rysem je „šeptací mód“, v němž si dáte pravé sluchátko před ústa a mluvíte tlumeným hlasem nebo šeptem, přesto vás protistrana slyší jako normálně.

LG Tone Free FP8
Model FP8 umí dezinfekci pomocí UV světla.

Produktová řada zahrnuje několik modelů, mezi nimiž stojí za zmínku FP9. Jeho pouzdro nefunguje pouze jako transportní obal a záložní akumulátor, ale také jako Bluetooth vysílač. Stačí jej propojit kabelem se zdrojem zvuku (s koncovkami USB-C a AUX) a můžete bezdrátově poslouchat hudbu i ze zařízení, která neumí „modrý zub“. Modely FP9 a FP8 jsou dále vybaveny zdrojem ultrafialového světla. To dokáže podle LG během 5 minut zničit 99,9 % bakterií a výrazně snížit riziko infekce ucha. FP8 dále umí bezdrátové nabíjení a v provozu vydrží 10 hodin, respektive 24 hodin při použití pouzdra. Stejné hodnoty nabídne i FP9, menší FP5 pak kombinaci 8/22 hodin.

LG Tone Free
Prodávat se budou různé barevné varianty.

Otázkou je, zda se tato zajímavá sluchátka dostanou i do našich rukou poté, co LG přestalo vyrábět telefony. Tisková zpráva zmiňuje pouze prodej na klíčových trzích za ceny, které budou upřesněny.