Sony Xperia neo L: staronový design a Android 4.0 jen pro Čínu

7

Společnost Sony Mobile představila svůj vůbec historicky první smartphone, který je už od výroby vybaven novým operačním systémem Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Přivítejte Xperii neo L!

Sony Xperia neo L nezapře designovou příbuznost se staršími Xperiemi neo a Play
TIP! Recenze Sony Ericsson Xperia neo – Vivaz ovládnutý Androidem

Tisková konference k představení nového telefonu řady Xperia se konala během včerejška kdesi ve vzdálené Číně. Tam by se měl telefon také od začátku začít prodávat, a sice to není potvrzené na 100%, ale nicméně nejspíše to tak zůstane i po celou dobu jeho působení, a na ostatní trhy se zkrátka nepodívá. A co že je vlastně Xperia neo L zač? I když má na sobě logo pouze samostatné Sony, z designového hlediska bychom ji mohli klidně zařadit do řady telefonů z roku 2011 pod hlavičkou tehdy ještě společného Sony Ericssonu. Podobná je zejména starším modelům Xperia neo a hlavně Xperia Play. Z tohoto modelu si novinka bere prakticky celou přední stranu. Výsuvný herní gamepad pak samozřejmě přítomen není.

Novinka naživo nevypadá nejhůře co říkáte?

Hardwarová výbava Xperie neo L pak Xperii Play kopíruje právě vyjma herního ovladače prakticky do puntíku. Jedná se tedy o smartphone postavený na notoricky známém čipsetu Qualcomm MSM8255, který v sobě ukrývá jednojádrový procesor s taktem 1 GHz a GPU Adreno 205. LCD displej se zobrazovací technologií TFT nabídne rozlišení FWVGA (480×854 pixelů) a úhlopříčku rovné 4 palce. K dispozici je pak dále ještě třeba 512 MB paměti RAM a 1GB ROM, a nebo 5 Mpx fotoaparát s autofocusem. Nejzajímavější ale je, že přístroj již od výroby dostane nejnovější verzi operačního systému Android Ice Cream Sandwich, a to konkrétně verzi Android 4.0.3. Jedná se tak vůbec o první smartphone od Sony potažmo od Sony Ericssonu, který tento systém nabídne již od základu, a nikoliv až po uvedení do prodeje ve formě aktualizace.

S novou řadou Sony Xperia NXT má "novinka" společné leda logo
Sony Xperia NXT Series - Xperia S, Xperia ion, Xperia P, Xperia U a Xperia sola

Uvedení Xperie neo L na globálním trhu je tedy jak už jsme zmiňovali výše prozatím silně nepravděpodobné. Stát se ale může všechno, a další smartphone v populární střední třídě by výrobci určitě nějak neuškodil, co říkáte?

Tisková konference k představení novinky

Zdroje: unwiredview.com, androidcommunity.com

Diskuze ke článku
Jakub
Tohle je zas taková lesklá, umaštěná, zaoblenina. Už aby se začla prodávat xperia SOLA !!
xsarahdi
No tak toto je telefón ktorý by som si určite radšej kúpil ako Xperiu U
...už len kvôli tomu,že pokiaľ je na minuloročnom podvozku tak bude mať microSD karty,Glonass a má HW tlačítka .... pre mňa ešte jedno + a to je samostatné tlačítko lupa ... tá lupa neskutočne chýbala v minuloročných modeloch lebo v niektorých aplikáciách sa nedala vyvolať (napr. kalendár)

A malo by to mať aj NFC podľa tých SmartTagov pri ňom položených...

GOO SONY GOO
qeatser
Iba taká zaujímavosť, všimnite si na tých obrázkoch jazyk v nastaveniach. Prečo potom by dávali do toho češtinu ak by sa mal predávať len v Číne?
Vali
docela škoda =( já bych si koupil hned =)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze