Sony SmartWatch 3 s Android Wear: živě z Berlína (video)

Sony vstupuje do rychle se rozšiřujícího klubu výrobců hodinek s Android Wear. S třetí generací svých hodinek zahodilo svůj vlastní systém i designový směr a vykročilo zcela nově. Jaké jsou Sony Smartwatch 3 se dozvíte z našich prvních dojmů, videopohledu a fotogalerie. Prozradit můžeme, že nepotřebují k chodu ani chytrý telefon.

Rozdíl první – design. Zatímco předchozí SmartWatch se snažily být s kovovou konstrukcí a usedlým vzhledem elegantním přístrojem, který byste si po výměně pásku mohli vzít kamkoliv, třetí generace na to jde úplně jinak.

Sony SmartWatch 3 – první dojmy z IFA 2014

SmartWatch 3 připomínají spíše fitness příslušenství nebo oblíbené fitness náramky. Do pryžového obalu, ze kterého je i pásek, je totiž vložen samotný modul hodinek, který je vodotěsný s certifikací IP68 a zadní část je kovová. To ale zepředu nepoznáte, z pásku totiž ční pouze displej s černou částí kolem. V reálu jsou tak hodinky méně elegantní a určené spíše pro sportovně smýšlející uživatele, moc parády s nimi nikde neuděláte, od toho tu jsou jiné chytré hodinky.

Displej na hodinkách také doznal velkých změn a nově nabízí vysoké rozlišení 320 × 320 pixelů na úhlopříčce 1,6 palců a je tak krásně jemný. Má i hezké barvy, i když je vidět snaha o co nejvyšší jas pro výbornou čitelnost i na přímém slunci. Nové je také zapínání pásku, které je nyní shodné s konkurenčními Gear od Samsungu.

Porovnání s předchozími SmartWatch 2

Hodinky běží na systému Android Wear a je tak jasné, co nabídnou. Hlavní devízou hodinek bude to, že pro svůj provoz nepotřebují chytrý telefon a jsou tak soběstačné. Nabízejí například mikrofon, rychloměr, kompas, GPS a dokonce i gyroskop pro přesnější měření fyzické aktivity.

Diskuze ke článku
Jirka.S
No řeknu to tak,jsem rád že mám ještě své staré dobré sw2 já po stránce designu tak i softwarově, jen je škoda že Sony jak je jejich dobrým zvykem zařízne své starší příslušenství...
J.K.
Někde jsem se dočetl, že budou mít i infraport pro ovládání televize, to je asi jedna z věcí co mě nejvíc chybí u mého Zetka.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze