Sony ukázalo kovovou verzi SmartWatch 3. Takto vypadají naživo

10

Sony v Las Vegas na veletrhu CES představilo novou verzi svých chytrých hodinek SmartWatch 3 s Android Wear. Původní pryžový pásek nahradil hodnotnější nerezový a hodinky vypadají hned o poznání lépe. Později bude možno připojit i vlastní pásek. Podívejte se, jak nové hodinky vypadají naživo. Vyzkoušeli jsme je přímo v Las Vegas.

Sony SmartWatch 3

Chytré hodinky SmartWatch 3 představilo Sony již na veletrhu IFA v Berlíně v září minulého roku. Pryžový pásek a specifický vzhled je ale odeslal spíše do kategorie fitness příslušenství než do oblasti chytrých hodinek na každodenní nošení. To se nyní změnilo a Sony představilo elegantnější variantu SmartWatch 3. Pouzdro kolem displeje, stejně jako pásek, je vyrobeno z příjemně chladivé nerezové oceli, která vypadá mnohem lépe, než dříve použitá guma. Naživo ale není ani nová verze hodinek tak elegantní, jako konkurenční Android Wear hodinky a stále si zachovává svůj specifický vzhled.

Povedené je naopak zapínání, hodinky také celkem dobře sedí na ruce, i když ve své kovové verzi ztěžkly a na ruce je už ucítíte. Nebudete však omezeni pouze na kovový vzhled, Sony umožní majitelům hodinek SmartWatch 3 i partnerským značkám personalizovat tyto hodinky pomocí libovolného pásku o šířce 24 mm. Tato možnost bude k dispozici v prvních měsících roku 2015. A jak to vypadá? Na hodinky lze nasadit dost nevzhledný kryt, ke kterému lze poté připojit libovolný pásek. Sice získáte možnost si hodinky personalizovat, ale celek nevypadá moc dobře. Vhodnější je tak zůstat u výchozí pryžové nebo kovové verze.

Kovové Sony Smart Watch 3 – první pohled z CES 2015

Po stránce výbavy se nic nezměnilo. Hodinky jsou vybaveny transflektivním TFT LCD displejem o úhlopříčce 1,6 palce, který má rozlišení 320 × 320 TFT pixelů a vynikající viditelnost i na přímém slunci. Hodinky jsou samozřejmě plně chráněny proti vodě (certifikace IP 68) a nabíjejí se přes standardní microUSB port. Hodinky od Sony nadále jako jediné se systémem Android Wear nabídnou integrovanou GPS, což je obzvlášť užitečné při běhání a dalších venkovních sportovních aktivitách, kdy pro plnohodnotné sledování vašeho výkonu nemusíte s sebou nosit telefon.

Golfshot a iFit jsou dva z partnerů, kteří v současné době vyvíjejí aplikace Android Wear pro Sony SmartWatch 3. Těšit se nyní mohou především golfisté a běžci – od ledna totiž zákazníci získají s nákupem hodinek SmartWatch 3 exkluzivní prémiové aplikace Golfshot a iFit3.

Sony SmartWatch 3
Porovnání původních pryžových a nových kovových SmartWatch 3

Sony také oznámilo nové partnerství s leteckou společností Virgin Atlantic, které se zaměří na společný rozvoj možností uplatnění příslušenství SmartWear na palubách letadel pro větší komfort a zábavu cestujících. Více o této spolupráci bude Sony komunikovat v nadcházejících měsících.

Adaptér pro připojení vlastního pásku není příliš elegantní

Technické parametry Sony SmartWatch 3 SWR50 1287-4372

Kompletní specifikace
Konstrukce36 × 36 × 10 mm, 72 g, odolnost: IP68
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejTFT IPS, 1,6" (320 × 320 px), tvar: hranatý
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 MSM8212, CPU: 4×1,2 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor420 mAh, nabíjení: micro USB, doba nabíjení: 1:12 hodin
Dostupnostprosinec 2014, 5 500 Kč
Diskuze ke článku
Lukáš
Pro mě hezčí jako hodinky od Applu, takové uhlazené decentní.
Jerry
Sony by mělo hlavně zamakat na softwaru, zatím jim ani porádně nefunguje jejich aplikace Lifelog s těmito hodinkami - nefunguje měření spánku a počítání kroků taky funguje všelijak (jen ne správně)
Michal Nosek
Michal Nosek
Půjde koupit kovový řemínek zvlášť? A kompatibilita s Smartwatch 3 první verzí?
koudy
Pultznere nauč se mluvit, není ti rozumět ani slovo. Tuhle hatmatilku nám sem zavedl Babiš, pak Krnáčová a teď už se tak mluví i tady. Východňáry pryč!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze