Nové Sony wearables: SmartBand Talk a SmartWatch 3

12

Sony je jedním z mnoha výrobců, kteří na IFA 2014 představili nové chytré hodinky. Sony se činilo a představilo hned dva modely, a to SmartBand Talk a SmartWatch 3. Kdežto SmartWatch 3 jde ve šlépějích starších modelů SmartWatch, nové SmartBand Talk vás nechají telefonovat a informace zobrazí na e-ink displeji.

Pokud jste doposud čekali na nové chytré hodinky od Sony, vašemu čekání je konec. Sony na IFA 2014 představilo dvoje nové hodinky, které by měly pokrýt vaše tužby a nabídnout to nejlepší, co dnešní wearables nabízejí.

SmartBand Talk: aktivní základ s hovory

Sony SmartBand Talk

Prvními ze dvou představených hodinek je model SmartBand Talk, který má být určený na uživatele „, kteří žijí svůj život naplno.“ Nabídnou například zabudovaný reproduktor a mikrofon pro uskutečnění hovorů.

Tip: Sony Xperia Z3 představena: vyšší výdrž, jasný displej a odolnost

Hodinky Sony SmartBand Talk

Displej hodinek je e-inkový a dá se tak očekávat výborná výdrž na jedno nabití, jelikož tento typ displeje spotřebovává energii, pouze když dochází k jeho překreslování. Displej je navíc prohnutý a nabízí tak velmi zajímavý vzhled. V hodinkách je také zabudovaný například rychloměr a výškoměr pro sledování vaší každodenní fyzické aktivity.

Nové hodinky SmartBand Talk od Sony

Po vzoru ostatních Sony zařízení nechybí zvýšená odolnost v podobě IP68. Nejprve bude k dostání model v černé a bílé barevné variantě, ale později bude dostupná mnohem širší škála barev, takže si každý najde svůj oblíbený odstín.

Sony SmartBand Talk

SmartWatch 3: to nejlepší od Sony, nyní s Android Wear

Sony SmartWatch 3

Chytré hodinky od Sony vždy patřily k tomu zajímavějšímu, co se na trhu objevovalo. Nejinak je tomu u Sony, které nyní představilo nejnovější verzi svých hodinek SmartWatch 3, kterými jsou SmartWatch 3. Sony nyní navázalo bližší spolupráci s Googlem a na nových hodinkách poběží systém Android Wear.

Sony Xperia Z3 Compact: maximum technologií v jedné ruce
Oficiální snímky hodinek Sony SmartWatch 3

Hlavní devízou hodinek bude to, že pro svůj provoz nepotřebují chytrý telefon a jsou tak soběstačné. Nabízejí například mikrofon, rychloměr, kompas, GPS a dokonce i gyroskop pro přesnější měření fyzické aktivity. Displej na hodinkách také doznal velkých změn a nově nabízí vysoké rozlišení 320 × 320 pixelů na úhlopříčce 1,6 palců a Sony slibuje výbornou čitelnost i na přímém slunci.

Snímky nových hodinek SmartWatch 3

Nebylo by to Sony, kdyby hodinkám chyběla certifikace IP68 pro zvýšenou odolnost. Nabíjení bohužel provedete pouze přes microUSB port místo bezdrátového nabíjení, ve které jsme doufali, nicméně je to lepší, než nějaká proprietární kolébka. Vnitřní paměť hodinek poskytuje průměrné čtyři gigabajty, na které si můžete uložit vaši hudbu, nebo aplikace. Hodinky budou provedené ve dvou variantách, a to Classic (černé) a Sport (limetkové).

Tip: Sony Xperia E3: stylová střední třída se 4,5 palci a podporou LTE

Dostupnost a cena

Stejně jako u ostatních produktů, které byly představeny na iFA 2014, tak ani u hodinek neznáme jejich cenu a dostupné mají být někdy během podzimu.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Jakub
Jestli nepotřebují telefon tak je beru.
BoBo
Původní smartwatch s kovovým páskem byly teda prémiovější, než tento gumový patvar. Chtělo by to něco méně outdoor a více společenského..
Ami
Zajímavé, že se Sony zaměřili spíše na tento styl u SW3 spíše než na eleganci. Jsou to krásné hodinky, avšak pravdou je, že do společnosti se moc nehodí... Je škoda, že se jim např. nepodařilo dodat 2 druhy SW, přičemž jedny takovéto sportovní a druhé více prémiově vypadající... Tak jako tak, SW2 budou i nadále velmi dobrá koupě.
Jiří Mrázek
Jiří Mrázek
Nabíjení bohužel provedete pouze přes microUSB port místo bezdrátového nabíjení, ve které jsme doufali, nicméně je to lepší, než nějaká proprietární kolébka.

Tak to jste tedy úplně mimo :D kabel že je lepší než kolébka??? :D U LG G watch sundám hodinky z ruky a plácnu je do kolébky, dokonce bych řekl, že je to lepší než bezdrátové nabíjení, neboť je to daleko rychlejší.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze