Potvrzeno: Sony SmartWatch 3 nedostanou Android Wear 2.0

11

Segment chytrých hodinek zejména v loňském roce vcelku skomíral. Nastartování se očekává opět v letošním roce, a to ruku v ruce se zásadní aktualizací Android Wear 2.0. Ne všechny starší hodinky se ji však dočkají. Smůlu budou mít například majitelé SmartWatch 3 od Sony.

Sony SmartWatch 3

Chytré hodinky Sony SmartWatch 3 jsou zatím první a poslední v portfóliu japonského výrobce, které vsadily na operační systém Android Wear. Ve své době šlo o zajímavé designové hodinky, které vynikaly například podporou GPS. Vhod přišel také velmi kvalitní displej nebo zvýšená odolnost proti vodě a prachu. Téměř rok byla ze strany Googlu v plánu velká aktualizace na Android Wear 2.0, která spoustu hodinek naučí novým funkcím. Na mnoha různých seznamech však modely od Sony vždy chyběl.

Připomeňte si: Recenze Sony SmartWatch 3 – Ty, co nemají konkurenci

Sony SmartWatch 3

Nyní již víme, jaký byl pravý důvod zmíněné absence. Přímo na oficiálních stránkách výrobce je uvedeno, že model SmartWatch 3 využívá Android Wear 1.5, avšak verze 2.0 není podporována. Může se to zdát podivné a v každém případě škoda. Je nutné nicméně podotknout, že od představení Sony SmartWatch 3 uplynulo již bezmála 2,5 roku a ostatní modely, které aktualizaci obdrží, jsou výrazně mladšího data uvedení. Sony nicméně zatím další hodinky nepředstavilo a dokonce se o nich ani nespekuluje.

Sony SmartWatch 3 – videopohled

Technické parametry Sony SmartWatch 3 SWR50 1287-4372

Kompletní specifikace
Konstrukce36 × 36 × 10 mm, 72 g, odolnost: IP68
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejTFT IPS, 1,6" (320 × 320 px), tvar: hranatý
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 MSM8212, CPU: 4×1,2 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor420 mAh, nabíjení: micro USB, doba nabíjení: 1:12 hodin
Dostupnostprosinec 2014, 5 500 Kč

Zdroje: sonymobile.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Hexagon
Nechapem preco,ved maju rovnaky HW ako napriklad Urbane,ktore update dostanu. Ale aj tak sa neda moc stazovat na podporu,2,5 roka si myslim je viac nez dost.
Jirka.s
Já stále doufám v nové hodinky na konci února, ale mou podmínkou je transreflexivni display, bez toho už chytré hodinky nechci. Používal jsem chvilku Huawai watch a z toho otáčení ruky a občasného nerozsviceni se hodinek bych se asi pos....
Dragereker
Na IFA ukazovali hodinky ktoré budú meniť svoj celý vzhľad ale bol to len koncept zaťiaľ...každopádne by som sa poradoval keby že ich predstavia na mwc už dokončené...
David Nejeral
David Nejeral
Naposledy upraveno: 15. 2. 2017 21:47
Je to opravdu škoda, protože SW3 mají obrovskou uživatelskou základnu. Hodinky jsou výborné díky rychlému nabíjení přes microUSB, transreflexivnímu displayi (to u hodinek must have, protože jsou výborně čitelné na přímém slunci bez podsvětlení což šetří baterku), dlouhé výdrži na baterii (2 dny se zdá málo, ale mezi AW hodinkami je to dost). GPS! - já s hodinkami běhám. Ačkoliv samostatné aplikace má podporovat až AW2, tak Endomondo či Ghostracker běží na těchto hodinkách bez mobilu. Z Google Play music si pustím do hodinek předem synchronizovanou hudbu, připojím hrudní pás a sluchátka přes Bluetooth 4 a jdu běhat. Trasa se po běhání spáruje s mobilem. Endomondo má v hodinkách i mapu okolí (je třeba předem nakešovat).

Poslední velké plus je cena. Já je kupoval před půl rokem za 3600Kč z CZC po 14-dnech vrácené. Teď je cena cca 2900Kč, což je na AW hodinky super.

Jak to vypadá na XDA developers, tak ani není možný jakýkoliv vývoj komunitou, protože AW není open source :(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze