Sony může slavit, prodalo milion PlayStation VR

4
Sony může slavit, prodalo milion PlayStation VR
  • Na poli virtuální reality patří japonské Sony mezi úspěšnější výrobce
  • Milionovou hranici PlayStation VR překonalo druhé po Samsungu

Svou vlastní virtuální realitu má od loňského roku také japonské Sony. Jde o rozšíření PlayStationu 4 formou náhlavní soupravy PlayStation VR, kterou jsme si v naší recenzi pochvalovali. Nyní byl této virtuální reality prodán 1 milión kusů, čímž se Sony stává druhým výrobcem, kterému se tuto hranici podařilo překonat. Jako první ji překročil Samsung se svým základním setem Gear VR, kterého se prodalo už 5 miliónů.

V závěsu za Sony PlayStation VR se nachází virtuální realita HTC Vive, které se prodalo 420 tisíc kusů. Čtvrtou příčku drží Oculus Rift s 243 tisíci prodanými kusy. U Sony dokonce došlo na zvýšenou poptávku a opoždění dodávek. Vše by se však mělo během letošního roku srovnat. Majitelé PlayStation VR si koupili 5,25 miliónů VR her a průměrná doba využívání této virtuální reality se pohybuje kolem 25 minut.

PlayStation VR – videorecenze

Zdroje: theverge.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Jack
Poslední větou dal autor článku celkem jasně najevo, co si o tom celém slavném VR myslí :-). Set za deset tisíc a průměrná doba hraní 25 minut?! Tak to je deal, co se neodmítá :-). Až mi někdo příště bude tvrdit jak je lístek do kina drahej, vzpomenu si na tohle :-)
JaroB
Ano samsung predal....skôr rozdal lebo by to nikto nekupoval v takom množstve...
Martin P
Mě VR zatím nezajíma a jestli vůbec, aby to nedopadlo jako s 3D kde už 3D není vyhledáván.
Martin K.
10 000 x 25 000, co víc říct. Srovnání s SGearVR už je podle mě úplně mimo. Dle mého by to možná bylo vhodnější jako samostatná zpráva bez srovnávání nesrovnatelného. Jsem však docela zvědav kam se to jejich VR posune.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze