Snapdragon 8 Gen1+ nabere zpoždění. Důvodem má být COVID-19

1
Snapdragon 8 Gen1+ nabere zpoždění. Důvodem má být COVID-19
Fotografie: Qualcomm
  • Problémem má být situace v Číně, kde se epidemie znovu rozšířila
  • První telefony s novým procesorem mají dorazit ve 2. polovině roku 2022

Očekávalo se, že se procesor Snapdragon 8 Gen1+ představí již v horizontu několika týdnů, avšak s největší pravděpodobností se tak nestane. Podle informací Digital Chat Station uvedených na weibo.com, však dojde k odkladu uvedení zmíněného procesoru až na druhou polovinu letošního roku.

Důvodem má být situace kolem epidemie COVID-19, která nabírá právě v Číně na obrátkách. Případné rozvolnění restrikcí by mohlo vést k nárůstu infekcí a přímým dopadům na ekonomiku a produktivitu firem, kterým budou chybět zaměstnanci.

Ačkoliv se Snapdragonu 8 Gen1+ dočkáme až za několik měsíců, ještě v tomto roce by měly dorazit i první telefony. Vše díky velmi dobrým vztahům mezi Qualcommem a Lenovem, díky čemuž by se nový procesor mohl prvně objevit v chystané Motorole Edge 30 Ultra.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
No nová informace tvrdí opak a vyjde už na konci měsíce Květen.. A new Weibo's Digital Chat Station suggests that Qualcomm will unveil the Snapdragon 8 Gen 1 Plus in the coming weeks. Smartphones running the silicon will make their debut in June. The mid-range Snapdragon 7 Gen 1 will also be launched around the same time.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze