Herní speciál Poco F4 GT s magnetickými triggery a Snapdragonem 8 Gen1 v redakci

První dojmy
4
Herní speciál Poco F4 GT s magnetickými triggery a Snapdragonem 8 Gen1 v redakci
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Výrobce vymyslel chytré řešení pro uživatele, kteří budou chtít hrát a zároveň nabíjet
  • Telefon nás zaujal výtečnými reproduktory i kovovým rámečkem
  • 6,67" AMOLED panel má pěkně symetrické rámečky

Herní značka Poco se navzdory svému relativně krátkému působení na našem trhu těší velkému zájmu ze strany laické veřejnosti i profesionálních hráčů. Jaké jsou naše první dojmy ze zástupce nejlépe vybavené řady Poco F, který má být regulérní vlajkou a značka Pocophone jej dokonce označuje i jako zabijáka vlajkových lodí?

Poco F4 GT dnes výrobce tematicky představil v esportovém centru Vodafone PLAYzone Arena, kde trénují profesionální hráči a schází se všichni fanoušci esportu, ale také občasní hráči. Poco F4 GT je přitom stále možné pořídit za zaváděcí cenu 14 999 Kč, která je platná až do 15. května 2022 (nebo do vyprodání zásob), již nyní se tak jedná o zajímavého adepta ke koupi pro všechny milovníky hraní na telefonu, ale i hrubého výkonu.

Bohatý obsah balení

Ve žlutočerné krabičce na uživatele čeká kromě telefonu také 120W adaptér, ochranné pouzdro a kabel typu USB-A/USB-C. S myšlenkou na hráče, kteří chtějí pohodlně hrát a nabíjet zároveň, Poco přibalilo kabel s koncovkou ve tvaru písmene L. Telefon lze tak vcelku pohodlně držet i se zastrčeným nabíjecím kabelem, který nijak výrazně nepřekáží.

Xiaomi Poco F4 GT

Triggery, které můžete nechat zmizet?

Specialitou Poco F4 GT je kromě špičkového výkonu dvojice magnetických (fyzických) triggerů na pravé straně s vypínacím tlačítkem. A čím jsou speciální? V případě, že je hráč zrovna nevyužije, je může nechat zajet zpět do těla telefonu – nebudou tak vůbec vyčnívat, ani je nebude možné zmáčknout. K tomu slouží posuvníky v jejich blízkosti, které vystupují zhruba milimetr nad úroveň rámečku. Velmi chválíme, že je možné na triggery namapovat také neherní funkce – například spuštění aplikace fotoaparátu či aktivaci LED přisvícení. Zamrzí snad jen absence namapování funkce spouště fotoaparátu. Aplikaci tak můžete spustit, ale zmáčknutím triggeru (který má však jen jednu úroveň zamáčknutí) snímek nevyfotíte.

Telefon se příjemně drží v dlani: na výšku i na ležato při hraní her. Potěší také prémiový kovový rámeček, v němž lze spatřit dvojici designových mřížek s celkem čtyřmi hlasitými reproduktory (2× woofer pro hluboké a 2× tweeter pro vysoké frekvence). Přednes Poco F4 GT tak zaujme především (na poměry telefonů) hutnými basy, ale neschází mu také vysoká maximální hlasitost (bez ztráty kvality). Klidně tak poslouží k přehrávání hudby venku na terase nebo jako náhrada za menší reproduktor.

6,67" AMOLED i Gorilla Victus

Pozitivní dojem v nás rozhodně zanechal i 6,67" AMOLED zobrazovací panel s Full HD+ rozlišením, který má pěkně symetrické rámečky (po všech stranách) a k tomu jej chrání Gorilla Glass Victus. Obrazovka navíc disponuje 120Hz obnovovací frekvencí (a 480Hz obnovovací frekvencí dotykové plochy) s možností vynutit 60/120 Hz, případně vše nechat na automatice.

Ptejte se, co vás zajímá

Novinku začínáme testovat a vy se můžete ptát na vše, co vás ohledně Poco F4 GT zajímavá. Vaše komentáře zodpovíme rovnou zde, případně v recenzi.

Xiaomi Poco F4 GT 256+12 GB

Rozměry162,5 × 76,7 × 8,5 mm, 210 g
DisplejSuper AMOLED, 6,67" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen1, 1×3 GHz + 3×2,5 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GB
Akumulátor4 700 mAh
Diskuze ke článku
Martin Fekete
Martin Fekete
Kúpil som a následne vrátil. Velmi veľké sklamanie.
1: jas ako pár ročny Xiaomi Mi 9
2: ľavý reprák hrá hlasnejšie- konštrukčná vada keďže horné repro slúži ako aj sluchadlo hovoru
3: sekalo to jak blázon v stavanej aplikácii
4: turbo sa to vybíjalo a pomaly nabíjalo
5: a to ze sa to hrialo ako blázon nemusím ani spomínať
Za mňa VEĽKÝ Fail .

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze